Μια ακόμα εβδομάδα φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος της, με τον κόσμο να βιώνει πολλά σημαντικά γεγονότα. Κατά την εβδομάδα που μας πέρασε, οι φωτορεπόρτερ βρέθηκαν μπροστά σε όλες τις σημαντικές στιγμές των ανθρώπων και με τα «κλικ» τους αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους.

Από τη φωτιά στην Μπογκοτά και τον «σούπερμαν» των ΗΠΑ, μέχρι τους μαθητές στο Σύνταγμα και τις γυναίκες της Ισπανίας που απήργησαν κατά την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, παρακάτω θα δείτε τα πιο εντυπωσιακά πλάνα της εβδομάδας.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: «Σπάσε τη σιωπή»

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να φωνάξουν δυνατά «σπάσε τη σιωπή», εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους σε όσους μαθητές έχουν υποστεί bullying. Οι μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών κράτησαν κόκκινα μπαλόνια στα οποία αναγράφονταν το σύνθημά τους, ενώ στη συνέχεια τα μοίρασαν στους περαστικούς για να τους ευαισθητοποιήσουν.

Ισπανία, Βαρκελώνη: Απεργία για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Παράλληλα, την Παρασκευή (08/03) ήταν η Παγκόσμια ημέρας της γυναίκας και στη Βαρκελώνη οι φοιτήτριες έδωσαν δυναμικό παρόν στους δρόμους. Μάλιστα, οι Ισπανίδες γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με ολοήμερη απεργία και δεκάδες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ενάντια στο μισθολογικό χάσμα και την έμφυλη βία.

Νορβηγία: Το Βόρειο Σέλας εν δράσει

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Σε αυτή, βλέπετε τα αεροσκάφη F-35B Lightning σταθμευμένα στο αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales του Βασιλικού Ναυτικού, κοντά στις ακτές της Νορβηγίας. Ο ουρανός είναι φωτισμένος με το εκθαμβωτικό το βόρειο σέλας (Aurora Borealis).

ΗΠΑ, Τέξας: Και οι σούπερ – ήρωες στη μάχη για τις ψήφους

Ο… «Σούπερμαν» βγήκε στους δρόμους του Τέξας προκειμένου να κινητοποιήσει τους Αμερικανούς να ψηφίσουν. Οι εκλογές των ΗΠΑ έρχονται τον Νοέμβριο, όποτε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί.

Τέξας: Πώς επηρεάζει τα φλαμίνγκο η ολική έκλειψη ηλίου

Ένα φλαμίνγκο τραβάει ένα από τα φτερά του στο ζωολογικό κήπο Fort Worth στο Fort Worth του Τέξας. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ολικής έκλειψης ηλίου το 2017, τα φλαμίνγκο σε ζωολογικό κήπο της Νότιας Καρολίνας αγκαλιάστηκαν προστατευτικά γύρω από τα νεογνά τους. Τώρα, οι ερευνητές θέλουν να παρακολουθήσουν τα φλαμίνγκο στο Fort Worth για να δουν αν θα επιδείξουν παρόμοια συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης του Απριλίου.

Καλιφόρνια, Λος Άντζελες: Περπατώντας στην πόλη των αγγέλων

Σε τοίχο της Hope Street του Λος Άντζελες, αναγράφεται: «Είσαι μια θεά που περπατά στην πόλη ων αγγέλων». Πρόκειται για μια από τις πιο πολυφωτογραφιμένες τοιχογραφίες του Λος Άντζελες, με χιλιάδες τουρίστες να αποζητούν ένα «κλικ» μπροστά από τα μαγικά φτερά που είναι ζωγραφισμένα εκεί.

Κολομβία: Κρατώντας ό,τι έχει σημασία

Πυρκαγιά στην Κολομβία

Στην Μπογκοτά της Κολομβίας, όλα έγιναν στάχτη μετά από τη φωτιά που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/03) και κατέκαψε τα πάντα. Η Veronica Kupto στέκεται στο καμένο τοπίο, όπου κάποτε βρισκόταν το σπίτι της, ενώ κρατά τις κότες της που ευτυχώς πρόλαβαν να σωθούν.