Ένας λαμπρός χημικός αντέγραψε τη διάσημη σειρά «Breaking Bad» και αξιοποιώντας τις επιστημονικές του γνώσεις παρασκεύαζε μεθαμφεταμίνη, ωστόσο πρόδωσε κατά λάθος το ένοχο μυστικό του.

Ο 23χρονος Matthew Leshinsky από το Λονγκ Άιλαντ τηλεφώνησε στις αρχές για διάρρηξη που ήταν σε εξέλιξη στο εργαστήριο του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, δεν βρήκαν κάποιο άτομο, αλλά σπασμένα γυαλιά από τζάμι στην είσοδο. Τότε, ακολούθησαν τα ίχνη στο εργαστήριο και ανακάλυψαν ένα κρυφό δωμάτιο, που περιείχε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τη New York Post, εντοπίστηκε ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο με χημικούς αντιδραστήρες, διαλύτες για παρασκευή μεθαμφεταμίνης, η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, κεταμίνη και χάπια βιασμού.

«Η υπόθεση θυμίζει το “Breaking Bad”. Ο Matthew Leshinsky έδρασε όπως ο Walter White στη διάσημη σειρά», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Matthew Leshinsky was "operating a Breaking Bad-style drug lab and tried to conceal it under the guise of a legitimate business," the district attorney in Suffolk County, New York said.

Posted by CBS News on Monday, February 19, 2024

Μάλιστα, ο Leshinsky κάλυπτε τις παράνομες δραστηριότητες του, χάρη στο κανονικό εργαστήριο του, όπου υποτίθεται πως παρασκεύαζε κάνναβη, την οποία πουλούσε. Όμως, οι έρευνες έδειξαν πως η νόμιμη επιχείρηση του λειτουργούσε ως βιτρίνα, ειδικά από τη στιγμή που δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος κάνναβης στο χώρο.

Πλέον, βρίσκεται υπό κράτηση και περιμένει να τού απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε πως ο χημικός «έφτιανε επικίνδυνα ναρκωτικά, για να μελετήσει τις επιπτώσεις του εθισμού και όχι για να τα πουλήσει παράνομα».

Όσοι γνωρίζουν τον Matthew Leshinsky τον περιγράφουν ως «λαμπρό επιστήμονα με μέλλον στο πεδίο της χημείας», ενώ η αστυνομία είναι σοκαρισμένη, επειδή τα στοιχεία παραπέμπουν στη διάσημη σειρά «σαν η ζωή να αντέγραψε την τέχνη».