Μέσα στο άγχος και την πίεση, ένα από τα πράγματα που μπορεί να μας κάνουν να δούμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και την ομορφιά της, είναι οι φωτογραφίες. Σε αυτές, αποτυπώνονται τα χρώματα, τα συναισθήματα και τις στιγμές που ζει ο κόσμος γύρω μας.

Από την πλατεία Συντάγματος μέχρι τη Βολιβία και τις ΗΠΑ, οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας ταξιδέψουν και θα σας δείξουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την εβδομάδα που μας πέρασε.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Η χώρα ένα βήμα μπροστά

Με 175 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το βράδυ της Πέμπτης (15/02). Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης, πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί στην πλατεία Συντάγματος, όπου παρακολουθούσαν ζωντανά την ψηφοφορία. Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πανηγύρισαν, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την καλυτέρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Αττική: Ο γλάρος μπλεγμένος στα ανθρώπινα σκουπίδια

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω εικόνα. Σε αυτή, φαίνεται ένας ασημόγλαρος να πετά στον ουρανό της Αττικής, ενώ έχει μπλεχτεί σε μια πλαστική σακούλα. Αν ο κάθε ένας από εμάς ευαισθητοποιηθεί από την εικόνα και βάλει ένα χεράκι στο πρόβλημα των σκουπιδιών και της κλιματικής κρίσης, τότε σίγουρα θα υπάρχει μέλλον σε αυτό τον πλανήτη.

Βρετανία: Ένας διαφορετικός αγώνας

Στη φωτογραφία φαίνεται η νικήτρια του αγώνα τηγανίτας Kaisa Larkas (στο κέντρο) η δεύτερη Eloise Kramer (αριστερά) και η τρίτη Rebecca Budd (δεξιά). Οι τρεις γυναίκες πανηγυρίζουν μετά τον ετήσιο υπερατλαντικό αγώνα τηγανίτας στην πόλη Olney, στο Buckinghamshire της Αγγλίας. Κάθε χρόνο γυναίκες ντυμένες με ποδιές και τσεμπέρια στο κεφάλι από το Olney και την πόλη Liberal του Κάνσας των ΗΠΑ, συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα δρόμου με τηγάνια στα χέρια τους, τα οποία έχουν μέσα τηγανίτες διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο αγώνας δρόμου Olney ξεκίνησε το 1445, όταν μια ταλαιπωρημένη νοικοκυρά έφτασε στην εκκλησία της περιοχής κρατώντας ακόμα το τηγάνι της με μια τηγανίτα μέσα.

Σκωτία, Γλασκώβη: Το ουράνιο τόξο στον φάρο

Σε κάποιους πολιτισμούς, η εμφάνιση ενός ουράνιου τόξου είναι σημάδι κακοτυχίας. Άλλοι πιστεύουν πως στο τέλος του, κρύβεται ένας θησαυρός. Πάντως, στη φωτογραφία φαίνεται πως το παραπάνω ουράνιο τόξο ξεκινά από τον φάρο του λιμανιού της Γλασκώβης και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να το απολαύσουμε.

ΗΠΑ: Super Bowl και super έρωτας

Την εβδομάδα που μας πέρασε, κάποιοι γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο και κάποιοι άλλοι τη νίκη των Kansas City Chiefs στο Super Bowl. Η Τέιλορ Σουίφτ γιόρτασε και τα δύο. Η τραγουδίστρια βρέθηκε στο Allegiant Stadium και πανηγύρισε για τη νίκη της ομάδας του αγαπημένου της, Τράβις Κέλσι, επί των San Francisco 49ers. Μετά τη λήξη του αγώνα, η Τέιλορ Σουίφτ έτρεξε να δώσει ένα φιλί στον Κέλσι, χαρίζοντας μια σκηνή που σε πολλούς θύμισε στιγμιότυπο από ταινία.

Βραζιλία, Ρίο ντε Τζανέιρο: Έφτασε η τελευταία μέρα του καρναβαλιού

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του καρναβαλιού και οι καρναβαλιστές αναμένονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην παρέλαση του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στη φωτογραφία φαίνονται οι καλλιτέχνες από τη σχολή σάμπα Mangueira να παρελαύνουν κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εορτασμών. Ωστόσο, όλος ο κόσμος αναμένει να δει όλα τα δρόμενα που θα λάβουν χώρα σήμερα.

Βολιβία: Η αισιοδοξία στα μάτια της

Με το υπέροχο χαμόγελο της καρναβαλίστριας που χορεύει κατά τη διάρκεια του «Jisk’a Anata», που σημαίνει «μικρό πάρτι» στη γλώσσα των ιθαγενών Aymara, στη Λα Παζ της Βολιβίας, κλείνουν οι φωτογραφίες αυτής της εβδομάδας. Η αισιοδοξία στα μάτια της είναι μεταδοτική και μας κάνει να θέλουμε να χαμογελάσουμε και εμείς διάπλατα.