Η έξοδος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί σπαζοκεφαλιά για όλους τους ερωτευμένους, αφού πολλά μέρη θα γεμίσουν από κόσμο, αλλά τώρα έχουν την επιλογή να επισκεφθούν μια αρχαία φυλακή και να δειπνήσουν με μόλις 200 ευρώ.

Στις 14 Φεβρουαρίου η περιβόητη φυλακή της Οξφόρδης στη Βρετανία θα ανοίξει τις πύλες στο κοινό και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο, προσφέροντας τη δυνατότητα στα ζευγάρια να φάνε σε αρχαία μπουντρούμια και κελιά διάσημων δολοφόνων.

Το κτίριο χτίστηκε το 1073 και λειτούργησε ως ιατρικό φρούριο, ενώ υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια του αγγλικού εμφυλίου πολέμου από το 1642 έως το 1651. Μετατράπηκε σε φυλακή το 1785 και λειτουργούσε μέχρι το 1996, σύμφωνα με τη New York Post, ενώ τον 21ο αιώνα έγινε τουριστικός προορισμός με escape rooms.

Κάστρο και φυλακές της Οξφόρδης
Η φυλακή της Οξφόρδης

Φέτος, οι υπεύθυνοι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ερωτευμένους να φάνε εκεί, αρκεί να κάνουν κράτηση, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ για δείπνο σε απλό κελί και μπορεί να φτάσουν τα 215 ευρώ για ραντεβού σε μια νορμανδική κρύπτη 900 ετών.

Επίσης, τα ζευγάρια μπορεί να επιλέξουν να δειπνήσουν στα κελιά διαβόητων εγκληματιών, όπως των Mary Blandy ή Anne Greene.

Το τραπέζι θα φωτίζεται από κεριά σε κηροπήγιο και θα είναι στολισμένο με κόκκινα τριαντάφυλλα. Το ορεκτικό θα περιλαμβάνει τάρτα ντομάτας με μαύρο σκόρδο και παρμεζάνα, ενώ θα συνοδεύεται από κράκερς.

Κάστρο και φυλακές της Οξφόρδης
Η φυλακή έχει μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό, ενώ διαθέτει και escape rooms

Για κυρίως πιάτο, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μοσχάρι, πιροσκί ή λάχανο με miso. Παράλληλα, υπάρχει και χορτοφαγική επιλογή, που είναι σουφλέ τυριού ή τερίνα πράσου.

Όσον αφορά το επιδόρπιο, θα υπάρχει πουτίγκα με μους λευκής σοκολάτας με παντεσπάνι φιστικιού και βατόμουρα, αλλά και ένα μπουκάλι prosecco.