Δύο ρωσίδες influencers κυνηγήθηκαν από την αστυνομία του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη αφού φιλήθηκαν στην κάμερα. Η Vlada Alchaeva, 24 ετών, και η φίλη της Vika, 19 ετών, ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να «βλάψουν τον ψυχισμό» των παιδιών που τις είδαν να φιλιούνται και τώρα είναι αντιμέτωπες με ένα βαρύ πρόστιμο.

Οι κολλητές φίλες αγνόησαν έναν νέο νόμο που απαγορεύει οτιδήποτε θεωρεί ο Πούτιν LGBT προπαγάνδα, λένε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τη βρετανική Sun.

Η Vlada και η Vika βιντεοσκόπησαν το φιλί τους και το ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το δει ο κόσμος. Το βίντεο τράβηξε την προσοχή αφού η Vlada το ανέβασε στο Instagram story της και στο TikTok.

Το βίντεο έδειχνε τα δύο κορίτσια να φιλιούνται σε μια πιτσαρία στο Κρασνοντάρ, μια περιοχή κοντά σε ρωσική εμπόλεμη ζώνη, πριν η Vlada κάνει πρόταση γάμου στον φίλο της. Ο ίδιος ο Πούτιν έχει μάλιστα επίσημη κατοικία στην πόλη Κρασνοντάρ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Vlada χαρακτήρισε το φιλί ως «αστείο, απλά για να γελάσουμε λίγο», αλλά πολύ γρήγορα την κυνήγησαν οι αστυνομικοί και την πήγαν σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Ακολούθησε στη συνέχεια η Vika και οι γυναίκες ρωτήθηκαν: «Καταλάβατε ότι το βίντεό σας θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν ανήλικοι και ότι το φιλί θα μπορούσε να βλάψει την ψυχή τους;».

Η Vlada είναι τώρα αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο 1.750 λιρών για την ανάρτηση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσή της, ενώ η Vika πλήρωσε 875 λίρες για τη συμμετοχή της στο φιλί.