Το hashtag #legginglegs αποτελεί δημοφιλής αναζήτηση στο TikTok και κάνει θραύση στα νεαρά κορίτσια που γεννήθηκαν στα τέλη του 1990 ή στις αρχές του 2000, αλλά θεωρείται απειλή για την ψυχική και κυρίως για τη σωματική τους υγεία.

Συγκεκριμένα, σημαίνει ότι μια γυναίκα πρέπει να έχει τόσο λεπτά πόδια, ώστε να μην ακουμπούν τα μπούτια μεταξύ τους, όταν φοράνε παντελόνια και ειδικά κολάν. «Δεν μπορείς να φορέσεις κολάν αν ενώνονται τα μπούτια σου», είναι μια φράση που συνοδεύει συνήθως το σχετικό hashtag.

Σύμφωνα με τη New York Post, αποτελεί αναβίωση τάσης από το παρελθόν, που έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες στην ανορεξία και σε ψυχολογικά προβλήματα, γιατί προβάλει λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς, που αποφέρουν όμως χρήματα και δημοσιότητα σε εκείνους που κάνουν τη σχετική προώθηση.

Με βάση έρευνες, μεταξύ των ηλικιών 6 και 10 ετών, τα νεαρά κορίτσια αρχίζουν να ανησυχούν για το βάρος τους και μέχρι να φτάσουν στα 14, έως και το 70% των κοριτσιών προσπαθούν ενεργά να χάσουν κιλά, ενώ το 12% των εφήβων κοριτσιών αναπτύσσουν διατροφική διαταραχή.

Έτσι, στα social media κυκλοφορούν διάφορες «θεραπείες» για να αποκτήσει μια γυναίκα legging legs, με αρκετές να συνδέονται με διατροφικές διαταραχές, ενώ άλλες έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνες.

Ωστόσο, λίγες πλατφόρμες έχουν λάβει μέτρα αντιμετώπισης και συνήθως υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να ελέγχουν το περιεχόμενο που αναρτάται από τους χρήστες. Εντούτοις, φουντώνουν οι εκκλήσεις για απαγόρευση του συγκεκριμένου hashtag, τόσο από γονείς, όσο και από ειδικούς.

«Μιλάω εκ μέρους της γενιάς μου. Έχω ζήσει τη συγκεκριμένη τρέλα και τώρα νεαρές γυναίκες κάνουν αυτές τις βλακείες στο σώμα τους», είπε σχετικά η δημιουργός περιεχομένου Shannon Cole.