Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε 20 ανθρώπους, οι οποίοι περίμεναν στην ουρά, στην έξοδο της πόλης της Γάζας, προκειμένου να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε ένα νέο μακελειό εναντίον χιλιάδων πεινασμένων», σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας 150, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια άλλη παλαιστινιακή οργάνωση, ανέφερε από την πλευρά του πλήγματα από «οβίδες του πυροβολικού και ρουκέτες».

Ερωτηθείς σχετικά ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν απαντήσει.

Μάρτυρες που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνουν πως στοχοθετήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Στη Γάζα, τα ασθενοφόρα, με τις σειρήνες τους να ηχούν, συνέρεαν προς τα επείγοντα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, αναφέρουν δημοσιογράφοι του AFP, με τις εικόνες που μεταδίδουν να δείχνουν δεκάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο και τους γιατρούς να φροντίζουν πολλούς τραυματίες που κείτονται στο πάτωμα.

«Οι άνθρωποι είχαν πάει να αναζητήσουν τρόφιμα και αλεύρι γιατί δεν είχαν τίποτα να φάνε. Και ξαφνικά, έφθασαν άρματα μάχης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων, τους οποίους κομμάτιασαν», περιγράφει ο Άμπου Άτα Μπασάλ, ο θείος ενός τραυματία.

«Πήγαμε να αναζητήσουμε αλεύρι και μας βομβάρδισαν», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Ρίφι, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι και το πόδι.