Μια στρατιώτης του αμερικανικού στρατού με έναν δημοφιλή λογαριασμό για γυμναστική και μόδα στο Instagram αυτοκτόνησε, όπως έγραψαν οι συντετριμμένοι φίλοι της το Σάββατο. Η 34χρονη λοχίας Michelle Young άφησε πίσω της τις φίλες της και τη 12χρονη κόρη της, που περιγράφονται ως «όλος της ο κόσμος» σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο GoFundMe.

«Η Μισέλ ήταν μια όμορφη ψυχή, μια καταπληκτική φίλη, μια ανύπαντρη μητέρα, μια στρατιώτης και (σ.σ. η πράξη της αυτή) είναι η απόδειξη ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος ή με ποιους δαίμονες μπορεί να πολεμάει», έγραψε η φίλη της, Σάρα Μέιν, στη σελίδα. «Δε θα καλύψουμε ποτέ τα κενά στις καρδιές μας και θα μείνουμε πάντα με ερωτηματικά», πρόσθεσε.

«Η Young υπηρέτησε στον στρατό για 16 χρόνια, κατατάχθηκε για πρώτη φορά, όταν ήταν περίπου 18 ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ολοκλήρωσε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν», σύμφωνα με τη New York Post.

Λίγες μέρες πριν δημοσιευτεί η είδηση ​​του θανάτου της, η Young είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα γενεθλίων στο Instagram για την κόρη της, Gracie. «Χρόνια πολλά στο πιο γλυκό κορίτσι που γνώρισα ποτέ», έγραψε. «Το καλύτερο κομμάτι της ζωής μου είναι να είμαι η μαμά σου».

Φίλοι θυμήθηκαν πόσο δεμένες ήταν η Young και η Gracie, με αμέτρητες φωτογραφίες στα social media, που δείχνουν μια στοργική μητέρα και κόρη. Μόλις το περασμένο Halloween, οι δυο τους ντύθηκαν Travis Kelce και Taylor Swift. Η Young απέκτησε περισσότερους από 100.000 ακόλουθους σε έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου σχεδίαζε ρούχα για μια εταιρεία αθλητικών ρούχων με επίκεντρο τις γυναίκες. Η επιρροή της βοήθησε στην ψυχική υγεία των βετεράνων, καταπολεμώντας παράλληλα την έλλειψη στέγης πρώην στρατιωτών. Προσφέρθηκε επίσης να εργαστεί ως εθελόντρια σε καταφύγιο αντιμετώπισης τραυμάτων κρίσης.

Τον Σεπτέμβριο έκανε μια ανάρτηση για την Εβδομάδα Πρόληψης Αυτοκτονιών, θυμίζοντας πως ο μεγαλύτερος αδερφός της αφαίρεσε τη ζωή του, όταν ήταν 14 ετών, και ενθάρρυνε οποιονδήποτε ήταν στεναχωρημένος να απευθυνθεί σε ειδικούς. Παραμένει ασαφές το τι οδήγησε στην αυτοκτονία της Young. «Φαινόταν ότι τα είχε όλα», έγραψε η Μέιν σε ξεχωριστή ανάρτηση. «Η ψυχική ασθένεια είναι πολύ διαδεδομένη, ειδικά στον στρατό. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα πάμε καλύτερα».

Σχεδόν 25.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί στη σελίδα GoFundMe της Young. Τα χρήματα θα πάνε απευθείας στην κόρη της.