Η σχέση είναι συνυφασμένη με τη δέσμευση δύο ατόμων να είναι μαζί, όμως μερικά ζευγάρια μπορεί να χρειάζεται να βάλουν κι άλλα άτομα στη ζωή τους ή και στο κρεβάτι τους, πρακτική γνωστή ως πολυσυντροφικότητα.

Η New York Post συγκέντρωσε τα 5 σημάδια που φανερώνουν ότι χρειάζεται προσθήκη κι άλλον ατόμων σε μία σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει το ένα μέρος να εγκαταλείψει ή παραμελήσει το άλλο του μισό.

Ωστόσο, ειδικοί σε σχέσεις ξεκαθαρίζουν ότι η πολυγαμία δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα του ζευγαριού, ούτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης ή ικανοποίηση αιτημάτων της μιας πλευράς. Αντιθέτως, αποτελεί μια πρακτική που πρέπει να επιθυμούν εξίσου και τα δύο μέρη μιας μονογαμικής σχέσης.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημάδια:

1.Ο ένας προς έναν είναι ο πιο μοναχικός αριθμός

Η πολυσυντροφική συγγραφέας Sarah Stroh υποστήριξε ότι ένιωσε να θυσιάζει ένα κομμάτι του εαυτού της, κάθε φορά που σύναπτε μια παραδοσιακή σχέση.

«Μέχρι σήμερα, δεν είμαι ακόμα σίγουρη πόσο το πρόβλημα ήταν ο περιορισμός των σχέσεών μου με τους άλλους και πόσο το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα καν να μιλήσω για το γεγονός ότι είχα αυτές τις επιθυμίες χωρίς να κατηγορηθώ ότι δεν αγαπούσα αρκετά τον σύντροφό μου», είπε χαρακτηριστικά.

2.Το μυαλό είναι περίεργο

Η Leanne Yau που διδάσκει περί πολυσυντροφικότητας, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι με περιπετειώδη πνεύματα τείνουν να είναι πολυσυντροφικοί, επειδή θέλουν να εξερευνήσουν τόσο πτυχές του εαυτού τους, όσο και άλλους ανθρώπους.

«Τους αρέσει να ενεργοποιούνται μαθαίνοντας νέα πράγματα, είτε για τον εαυτό τους είτε για άλλους ανθρώπους», είπε και σημείωσε ότι «σε αυτό το μοντέλο σχέσης ταιριάζει κάποιος που τροφοδοτείται από τη μάθηση και την αυτοανακάλυψη».

3.Ενέργεια από άλλους ανθρώπους

Επίσης, η Leanne Yau υποστήριξε πως η πολυσυντροφικότητα μπορεί να δημιουργήσει δυνατές ρομαντικές σχέσεις, αλλά και φιλίες.

Έτσι, θεωρεί πως είναι κατάλληλη από ανθρώπους που εμπνέονται και επιδιώκουν να λαμβάνουν ενέργεια από την συχνή αλληλεπίδραση με άλλα άτομα.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν προτείνεται σε άτομα που επενδύουν σε βαθιά γνωριμία με ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων, γιατί τότε μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

4.Η σύνδεση με τον σύντροφο είναι ισχυρή

Για να γίνει η μετάβαση από μονογαμική σε πολυγαμική σχέση, χρειάζεται εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά και να έχουν στενή σύνδεση.

Σύμφωνα με την Sarah Stroh σε μια πολυσυντροφική σχέση, τα δύο βασικά άτομα θα πρέπει να θέλουν και να αφήνουν ο ένας τον άλλον να συνδεθούν στενά με άλλους ανθρώπους, χωρίς να φοβούνται να χάσουν το άλλο τους μισό.

5.Χάσμα στο κρεβάτι

Ένα μονογαμικό ζευγάρι μπορεί να καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες, με εξαίρεση το κρεβάτι, κάτι που δεν είναι ασυνίθιστο, ειδικά όταν το ένα άτομο έχει πολλά ή και περίεργα φετίχ.

Ο συγγραφέας και σεξολόγος Zachary Zane δήλωσε πως «η πολυγαμία είναι ιδανική για άτομα με υψηλή λίμπιντο ή που λατρεύουν το ομαδικό σεξ. Μια ανοιχτή σχέση είναι ιδανική για αυτές τις περιπτώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το άτομο με υψηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αλλού και το άτομο με χαμηλή σεξουαλική ορμή δεν αισθάνεται πίεση να κάνει σεξ πιο συχνά από όσο επιθυμεί».