Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, στον πύργο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, όπου περνούσε τα καλοκαίρια της. Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει η άσχημη αντίδραση που είχε η βασιλομήτωρ στο άκουσμα του ονόματος της κόρης του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, που ήταν το παρατσούκλι της βασίλισσας από την παιδική της ηλικία.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, που επικαλείται πηγή μέσα από το παλάτι, «η βασίλισσα ήταν τόσο θυμωμένη όσο δεν την είχε ξαναδεί ποτέ κανείς». Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είχαν πει δημοσίως ότι έλαβαν την έγκριση από την Ελισάβετ, για να δώσουν το όνομα στην κόρη τους.

«Δε ερωτήθηκε ποτέ» η γνώμη της βασίλισσας για την ονομασία της Λίλιμπετ πριν από τη γέννηση της μικρής τον Ιούνιο του 2021, σημείωνει η ίδια πηγή.

Ωστόσο, άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο Χάρι, όντως, τηλεφώνησε και μίλησε στη γιαγιά του μετά τον τοκετό της Μαρκλ. «Πιθανότατα θα ήταν ένα τηλεφώνημα, που θα έλεγε ότι σχεδιάζουμε να της δώσουμε το όνομά σου – δεν είναι πραγματικά κάτι στο οποίο μπορεί κανείς να πει όχι. Αμφιβάλλω αν το ζήτησαν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πάντως, στο βιβλίο του Spare, που άναψε φωτιές στο παλάτι, ο πρίγκιπας Χάρι ήθελε να τονίσει την αφοσίωσή του στη βασίλισσα και στον πρίγκιπα Φίλιππο. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της γιαγιάς του.