Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα μετά από 6 χρόνια ήταν αδιαμφισβήτητα το γεγονός που απασχόλησε το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών μέσων την εβδομάδα που μας πέρασε. Παράλληλα, φωτογραφίες από τα παγκόσμια γεγονότα που τράβηξαν την προσοχή μας παρουσιάζονται παρακάτω για ενημέρωση και τροφή για σκέψη.

Κοιτάζοντας τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Τελικά, πόσο διαφορετικός είναι ο μικρόκοσμός μας από το χάος του πλανήτη; Αυτό το ερώτημα, όμως, το απαντά ο καθένας για τον εαυτό του.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Μια χειραψία που τα λέει όλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε για 6 περίπου ώρες την Αθήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ευχάριστο κλίμα, οι δύο άντρες συζήτησαν και γευμάτισαν μαζί, ενώ από το μενού δεν έλειπαν τα αγαπημένα ντολμαδάκια του πρωθυπουργού.

Πίνατ, ο μεγάλος σταρ

Πίνατ

Προφανώς από τη μεγάλη συνάντηση δεν έλειπε ο Πίνατ, το σκυλάκι του πρωθυπουργού. Ο Πίνατ, που δεν αφήνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο του σε καμία επίσημη επίσκεψη, φωτογραφήθηκε με τους δύο άντρες, καθώς έτρεξε να αρπάξει τη λιχουδιά που του πέταξαν. Στη συνέχεια έτρεξε μέσα στο Μαξίμου, όπου λογικά θα συνέχισε τη σκυλίσια ζωή του.

Λωρίδα της Γάζας: Ανελέητοι οι βομβαρδισμοί

Τραυματισμένα παιδιά στη Γάζα

Τρεις μήνες μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με την Παλαιστίνη να έχει ισοπεδωθεί. Χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, ενώ η φρίκη αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ισραήλ: Το πένθος συνεχίζεται

Ισραηλινός στρατιώτης

Προσδοκώντας την επιστροφή των υπόλοιπων ομήρων, οι Ισραηλινοί θρηνούν και για τους δικούς τους νεκρούς. Στη φωτογραφία, ένας Ισραηλινός στρατιώτης κλαίει δίπλα στον τάφο του εφέδρου λοχία Gil Daniels κατά τη διάρκεια της κηδείας του στο Ashdod του Ισραήλ. Ο Daniels σκοτώθηκε στη Γάζα κατά τη διάρκεια χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού εναντίον των ηγετών της Χαμάς στον θύλακα.

Τσεχία: Η παραδοσιακή πομπή του Αγίου Νικολάου

Χριστουγεννιάτικη παράδοση στην Τσεχία

Στο χωριό Lidecko της Τσεχίας, οι κάτοικοι συμμετείχαν στην παραδοσιακή πομπή του Αγίου Νικολάου. Αυτή η προχριστουγεννιάτικη παράδοση επιβιώνει εδώ και αιώνες σε μερικά χωριά στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΗΠΑ, Ουάσινγκτον: Η γέννηση του Ιησού έξω από το Καπιτώλιο

Αναπαράσταση γέννησης του Χριστού στην Ουάσινγκτον

Στους δρόμους της Ουάσινγκτον, έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Καπιτώλιο, χριστιανοί ακτιβιστές αναπαριστούν την ιστορία της γέννησης του Ιησού. Στη φωτογραφία, μια από αυτούς οδηγεί την καμήλα της, καθώς τα Χριστούγεννα έρχονται σε 16 μέρες.

Ντουμπάι: Φορώντας τις πυρκαγιές

Σύνοδος Κορυφής για το κλίμα

Στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP28 που λαμβάνει χώρα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Islene Facanha, από την Πορτογαλία, έκανε μια αξιοθαύμαστη εμφάνιση. Ντυμένη με εικόνες πυρκαγιών, η ίδια πέρασε το δικό της μήνυμα για τις φωτιές που κάθε καλοκαίρι ταλανίζουν όλες τις χώρες, όπως και τη δική μας.

Ινδονησία: Έκρηξη τέφρας σε ύψος 800 μέτρων

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Το όρος Μάραπι εκτοξεύει ηφαιστειακή τέφρα από τον κρατήρα του στο Agam, Δυτική Σουμάτρα, Ινδονησία. Οι αρχές της Ινδονησίας σταμάτησαν τη Δευτέρα τις έρευνες για δώδεκα ορειβάτες, αφού το ηφαίστειο Μάραπι ξέσπασε και πάλι, εξαπολύοντας μια νέα έκρηξη καυτής τέφρας σε ύψος 800 μέτρων. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως 22 ορειβάτες του βουνού έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή, καθώς οι αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί.