Σε διαθεσιμότητα βγήκε μια αστυνομικός από την Αλαμπάμα, μετά από ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο διακρίνεται να αδρανοποιεί με τέιζερ έναν άντρα με χειροπέδες. Η λευκή γυναίκα απαθανατίζεται να φωνάζει στον μαύρο συλληφθέντα, χρησιμοποιώντας αναίτια βία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο (02/12). Ο άνδρας συνελήφθη, καθώς κατηγορείται για διακίνηση φαιντανύλης, σύμφωνα με το dailymail.co.uk. Η αστυνομικός έχει ήδη περάσει χειροπέδες στον άντρα και του φωνάζει να παραμείνει ξαπλωμένος στο καπό του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, τον σημαδεύει στην πλάτη με το τέιζερ, ενώ ξεκινά να ψάχνει τις τσέπες του για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα. Με τον άνδρα δεμένο, εκείνη συνεχίζει να τον διατάζει να «παραμείνει ακίνητος».  Τότε, ο άνδρας απαντά: «Δεν κάνω τίποτα. Το όπλο μου είναι εκεί».

Η αστυνομικός γελά και αρπάζει το όπλο που βρίσκεται στην τσέπη του άνδρα, πριν πει «ω ναι» και τον αδρανοποιήσει με το τέιζερ. Φωνάζει: «Βγάλε το σκασμό» και ο άνδρας ακούγεται να κλαίει, ενώ πονά και λέει επανειλημμένα: «Ω, Θεέ μου». Εκείνη, όμως, συνεχίζει: «Μήπως θες κι άλλο;».

Η απάντηση της αστυνομίας

Ο αρχηγός της αστυνομίας Richard Black και η δήμαρχος της Αλαμπάμα Melody Davis δήλωσαν ότι γνώριζαν για το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δήλωση είχε ως εξής: «Το Αστυνομικό Τμήμα έχει λάβει γνώση ενός βίντεο που κυκλοφορεί και αφορά τη σύλληψη ενός πολίτη στις 2 Δεκεμβρίου. Το τμήμα βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης όλου του υλικού που σχετίζεται με αυτή τη σύλληψη στο Γραφείο Ερευνών της Πολιτείας της Αλαμπάμα και έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας σχετικά με τις συνθήκες της σύλληψης.

Σύμφωνα με την πολιτική της πόλης, η εμπλεκόμενη αξιωματικός έχει τεθεί σε διοικητική άδεια για όσο διάστημα διεξάγεται η έρευνα».

Οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξοργίστηκαν από το βίντεο. Ένα άτομο έγραψε: «Δεν μπορεί να είναι αληθινό». Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Κοίτα πώς του μίλησε». Ένας τρίτος είπε: «Φοράει χειροπέδες. Κάντε της μήνυση. Απολύστε την».