Για νέα επίθεση της Χαμάς σε ένα μικρό κιμπούτς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας έκανε λόγο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, που δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας απέκρουσε την επίθεση.

Ο ίδιος ανέφερε πως «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες». Την ώρα του περιστατικού, ο συνεργαρμός που προειδοποιεί για «ύποπτη διείσδυση» ακούστηκε στις παραμεθόριες περιοχές Ζικίμ και Καρμία.

Μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον συγκροτήματος από το οποίο – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ξεκίνησαν οι μαχητές της Χαμάς.

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε

«Θέλω να είμαι σαφής, είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε» ανέφερε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Χέρζι Χαλέβι, σε ανακοινώσεις του από τη νότια μεθοριακή γραμμή, στις οποίες προανήγγειλε -για πολλοστή φορά- την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λαμβάνουν την απόφαση για τον ακριβή προγραμματισμό της χερσαίες ισραηλινής επίθεσης σε «συντονισμό με το πολιτικό κλιμάκιο».

Μιλώντας για τους λόγους που η «χερσαία επιχείρηση» έχει καθυστερήσει τόσο, τόνισε πως «Σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν τακτικοί και στρατηγικοί παράγοντες που μας επιτρέπουν περισσότερο χρόνο για να βελτιωθούμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε λεπτό για να είμαστε πιο έτοιμοι».

Ενώ πρόσθεσε: «Κάθε λεπτό που περνάει, κάνουμε περισσότερες επιθέσεις στον εχθρό, σκοτώνουμε τους μαχητές του, σκοτώνουμε τους διοικητές του, καταστρέφουμε τις υποδομές του και συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις».

«Τους κρατάμε σε ένταση», ανέφερε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού υπονοώντας πως η Χαμάς «αγχώνεται» όσο η επίθεση καθυστερεί.