Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια αρκούδα γκρίζλι στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ στην Αλμπέρτα του Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο. Όμως, η αρκούδα δεν έμεινε ατιμώρητη, καθώς η ομάδα αντιμετώπισης επιθέσεων αποφάσισε να κάνει ευθανασία στο ζώο επί τόπου, σύμφωνα με το Parks Canada.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ανέφερε ότι οι Αρχές έλαβαν συναγερμό για επίθεση αρκούδας από συσκευή GPS το βράδυ της Παρασκευής. Αν και η ομάδα αντιμετώπισης επιθέσεων σε ανθρώπους από άγρια ζώα του Πάρκου Καναδά κινητοποιήθηκε αμέσως, οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο και η ομάδα έπρεπε να ταξιδέψει από το έδαφος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όταν η ομάδα έφτασε στο σημείο ώρες αργότερα, βρήκε νεκρούς τους δύο ανθρώπους. Σύμφωνα με το insider.com, το Πάρκο δεν αναγνώρισε τα θύματα.

«Ενώ βρισκόταν στην περιοχή, η ομάδα αντιμετώπισης επιθέσεων συνάντησε μια αρκούδα γκρίζλι που επέδειξε επιθετική συμπεριφορά, οδηγώντας το προσωπικό του Parks Canada να κάνει ευθανασία στην αρκούδα επί τόπου για να διασφαλίσει την ασφάλεια του κοινού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, που βρίσκεται στα Βραχώδη Όρη της Αλμπέρτα, είναι γνωστό για τις αρκούδες γκρίζλι και τις μαύρες αρκούδες του. Το Parks Canada συμβουλεύει τους πεζοπόρους να φέρουν σπρέι για αρκούδες, να κάνουν θόρυβο και να ταξιδεύουν σε μεγάλες ομάδες. Σε περίπτωση συνάντησης με αρκούδα, το Parks Canada λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι, να μην τρέχουν και να φαίνονται γενναίοι.