Η τέλεια βάση στο πρόσωπό σας είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να έχετε αγοράσει απλώς το καλύτερο foundation. Γιατί ακόμη κι αν έχετε καταλήξει στο καλύτερο foundation για το δέρμα σας, αν δεν το εφαρμόσετε σωστά, δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιήσετε στο έπακρο το προϊόν στο οποίο έχετε επενδύσει.

Η διάσημη make up artist Madeleine Spencer -έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις Nike, Space NK, The Outnet και Elle UK, ενώ η δουλειά της και τα tips της έχουν παρουσιαστεί στη Vogue UK και την Telegraph- μίλησε με το βρετανικό Marie Claire και μοιράζεται με το κοινό συμβουλές για το πώς να εφαρμόσετε το foundation σας σωστά. Πρώην πάσχουσα, μάλιστα, και η ίδια από ακμή κατανοεί πλήρως πώς μια λαμπερή βάση μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.

Οι κανόνες που πρέπει να τηρήσετε αν είστε αρχάριες στην εφαρμογή του foundation

  • Ξεκινήστε με λίγη ποσότητα και στη συνέχεια αυξήστε την ποσότητα. Είναι πολύ πιο εύκολο να προσθέσετε περισσότερο make-up από ό,τι να το αφαιρέσετε.
  • Μην κατακλύζετε τις περιοχές του προσώπου σας που κινούνται πολύ, όπως γύρω από τα μάτια ή τα χείλη σας, καθώς είναι πιο πιθανό το foundation να μαζευτεί σε τυχόν γραμμές ή περιοχές με πιο τραχιά υφή του δέρματος.
  • Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, απλώστε λιγότερο προϊόν γύρω από το σαγόνι σας απ’ ό,τι στο κέντρο του προσώπου σας, οπότε ξεκινήστε από εκεί και αραιώστε το προς τις άκρες.
  • Σκεφτείτε το foundation ως μια ενοποιητική βάση και αν έχετε κάτι που θέλετε να καλύψετε, όπως κηλίδες ή κοκκινίλες, αυτό είναι δουλειά για το concealer.

Τεχνικές εφαρμογής του foundation

Η τεχνική που θα επιλέξετε για να εφαρμόσετε το foundation σας εναπόκειται αποκελιστικά στις προτιμήσεις σας. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλα, τέλεια, αν πάλι σας βολεύει ένα πινέλο, χρησιμοποιήστε το.

Πώς να εφαρμόσετε το foundation με τα δάχτυλα

Γυναίκα εφαρμόζει foundation

Αν χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας, προσπαθήστε να φανταστείτε ότι το foundation σας είναι ένα ακόμη στρώμα περιποίησης της επιδερμίδας, οπότε κάντε μασάζ, φροντίζοντας να το βάλετε σε μικρές σχισμές, όπως το κομμάτι γύρω από τη μύτη σας.

Πώς να εφαρμόσετε το foundation με πινέλο

foundation

Υπάρχουν δύο είδη δημοφιλών πινέλων για το foundation -το πινέλο ανάμειξης και ένα επίπεδο πινέλο. Το πινέλο ανάμειξης σας επιτρέπει να δουλέψετε πραγματικά το foundation πάνω στο δέρμα για ένα πραγματικά φυσικό φινίρισμα και είναι ιδανικό για την επίτευξη πολύ ελαφριάς κάλυψης, αν αυτό είναι το θέμα σας (αν και φυσικά μπορείτε να χτίσετε στρώσεις).

Το επίπεδο πινέλο απλώνει το foundation, οπότε δουλέψτε με μικρές, απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις ραβδώσεις.

Πώς να εφαρμόσετε το foundation με σφουγγάρι

Χρησιμοποιήστε το foundation με ένα υγρό σφουγγάρι για να αραιώσετε ελαφρώς το προϊόν ή σε ένα στεγνό σφουγγάρι για να το απλώσετε κανονικά. Όπως και να έχει, η τεχνική είναι η ίδια: πιέστε ταμποναριστά πάνω στο δέρμα, δουλεύοντας σε όλο το πρόσωπο.