Η κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερό σε καθημερινή βάση που συστήνουν οι ειδικοί μπορεί να ελέγχουν τη θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά δεν αρκούν για να αντιμετωπίσετε και να επιβιώσετε τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ή και γενικότερα.

Σύμφωνα με άρθρο της Vogue, υπάρχουν οι ενυδατικές τροφές που βαθμολογούνται υψηλά σε επίπεδα H20 και λειτουργούν για τον οργανισμό σας όπως και το να πίνατε νερό. Το επιπλέον πλεονέκτημά τους; Οι τροφές που περιέχουν πολύ νερό, σας κρατούν, επίσης, πιο χορτάτες για περισσότερη ώρα, έχουν χαμηλές θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, οπότε μπορείτε να αποχαιρετήσετε τις λιγούρες που καταλήγουν σε γλέντια με πολλές θερμίδες!

Τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού και λίγες θερμίδες

Ραπανάκια – 96% βάρος νερού

Προσθέτοντας τραγανότητα στις αγαπημένες σας καλοκαιρινές σαλάτες, τα ραπανάκια προσφέρουν μια έκρηξη γεύσης και χρώματος. Είναι, επίσης, γεμάτα με κατεχίνη (ένα αντιοξειδωτικό) και ριβοφλαβίνη που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων για να σας βοηθήσει να παράγετε ενέργεια.

Κολοκυθάκια – 95% βάρος νερού

Το πυκνό και μάλλον στεγνό λαχανικό που μοιάζει με ξηρό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά στη λίστα από τα είδη μαναβικής. Τα κολοκυθάκια είναι, επίσης, μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος και καλίου που μαζί λειτουργούν για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πιπεριές – 92% βάρος νερού

Εκτός από το ότι προσθέτουν γεύση και χρώμα στα πιάτα σας, οι πιπεριές είναι εξαιρετικά ενυδατικές και επίσης πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Β1 και Β6 και φολικό οξύ -όλα μαζί συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Καρότα – 87% βάρος νερού

ψητά καρότα

Εκτός από το υψηλό κλάσμα περιεκτικότητας σε νερό, τα καρότα έχουν την υψηλότερη πηγή β-καροτίνης που δεν είναι μόνο καλή για την αντιγήρανση, αλλά προστατεύει, επίσης, από καρκίνους του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας.

Αγγούρι – 96% βάρος νερού

Φάτε το ωμό, σε σαλάτες, με λίγο χούμους ή φτιάξτε ένα μπολ με κρύα σούπα με αγγούρι. Τα αγγούρια περιέχουν θειαμίνη και καφεϊκό οξύ που καταπραΰνουν τους ερεθισμούς του δέρματος και να μειώνουν τις φλεγμονές.