Ο τόνος έχει μια αφράτη, ξεχωριστή γεύση, η οποία εμπλουτίζει τη γεύση των σαλατών και των σάντουιτς. Χαμηλός σε θερμίδες, περιέχει διάφορες βιταμίνες, ενώ είναι πλούσιος και σε πρωτεΐνη, η οποία έχει πλήθος πλεονεκτημάτων για την απώλεια βάρους.

Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή για όσους βρίσκονται εν κινήσει, επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο παρά να ανοίξετε την κονσέρβα και να τον απολαύσετε. Δείτε, λοιπόν, πώς η κατανάλωση του τόνου σε κονσέρβα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Τρώγοντας τόνο για την απώλεια βάρους

Τονοσαλάτα

Αν και είναι σημαντικό να μείνετε μακριά από δίαιτες που περιορίζουν τα γεύματα και τη διατροφή σας (εκτός αν είναι υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία), σύμφωνα με το healthdigest.com, είναι ωφέλιμο να προσθέσετε τόνο σε κονσέρβα στο πρόγραμμα των γευμάτων σας, αν θέλετε να προσθέσετε μια νέα επιλογή.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τον τόνο είναι ότι συσκευάζει όλη αυτή τη γεύση σε όχι πολλές θερμίδες. Μια κονσέρβα τόνου σε νερό 150 γραμμαρίων έχει 120 θερμίδες, σύμφωνα με το Chicken of the Sea. Επίσης, ξεχειλίζει από πρωτεΐνη με 30 γραμμάρια για την ίδια ποσότητα. Έτσι, η προσθήκη του σε μια σαλάτα μπορεί να ανεβάσει τη νοστιμιά και την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Και οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να ελέγχετε την όρεξή σας, σύμφωνα με μελέτη του 2014 στο Nutrition Journal.

Η πρωτεΐνη όμως δεν σας κρατάει απλώς χορτάτους. Είναι, επίσης, σημαντική για να σας βοηθήσει να χτίσετε άπαχους μυς. Το να αισθάνεστε χορτάτοι και να έχετε λιγότερους μυς σημαίνει ότι αποχαιρετάτε το ανεπιθύμητο λίπος. Επιπλέον, ο τόνος είναι γεμάτος θρεπτικά συστατικά όπως η Β12 και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι καλά για την αναιμία και τις καρδιακές παθήσεις.

Δεδομένης της λεπτότητας του κρέατος και της έντονης γεύσης, ο τόνος προσθέτει ποικιλία και εναλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής σας. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση τόνου μπορεί επίσης να έχει παρενέργειες που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν καταναλώνετε τόνο

Τόνος

Ο τόνος είναι μια θαυμάσια υπερτροφή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για την απώλεια βάρους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε τόνο σε κάθε σας γεύμα. Η μετριοπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για κάθε καλό πρόγραμμα απώλειας βάρους, συμπεριλαμβανομένου του τόνου.

Εκτός του ότι μπορεί να τον βαρεθείτε, η υπερβολική κατανάλωσή του ενέχει έναν κίνδυνο, καθώς ο τόνος περιέχει υδράργυρο. Δεδομένου ότι προέρχεται από έναν ωκεανό, ο τόνος μολύνεται επίσης με διάφορες ποσότητες υδραργύρου, σύμφωνα με το Healthline. Με μέτρο, τα μικρά επίπεδα υδραργύρου δεν πρόκειται να προκαλέσουν επιπτώσεις, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει κόπωση και άλλα συμπτώματα.

Η ποσότητα του υδραργύρου ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, οπότε ίσως να θέλετε να επιμείνετε σε μικρότερους τόνους, όπως ο ελαφρύς τόνος και ο τόνος skipjack, και να αποφύγετε τον λευκό τόνο σε κονσέρβα όταν ανησυχείτε για τον υδράργυρο.