Μια influencer επικροτείται για την αποκάλυψη της μεγάλης διαφοράς που μπορεί να κάνει η πόζα και η επεξεργασία, καθώς εκθέτει το φυσικό της σώμα. Η Danae Mercer Ricci έχει 2,3 εκατομμύρια followers στο Instagram. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλούς influencers, δεν το έκανε με παραπλανητικές εικόνες, αντιθέτως αποκαλύπτει την πραγματικότητα πίσω από αυτά τα τέλεια στημένα στιγμιότυπα.

Η δημοσιογράφος, που έγινε ακτιβίστρια, είναι γνωστή στο διαδίκτυο για τη διάδοση του body positivity και πρόσφατα απέκτησε το πρώτο της παιδί.

Η Ricci συνέχισε να μοιράζεται online το ταξίδι της, καθώς το σώμα της άλλαξε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το γεγονός ότι έγινε μητέρα. Πρόσφατα δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν τη διαφορά μεταξύ του να είσαι στημένη, επεξεργασμένη και χαλαρή.

Η σειρά φωτογραφιών δείχνει τρεις ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές της Ricci. Σε μια φωτογραφία είναι τέλεια στημένη και το κολάν της είναι τραβηγμένο ψηλά αναδεικνύοντας μόνο τους άνω κοιλιακούς της και κάνοντας το υπόλοιπο σώμα της να φαίνεται λεπτό και γυμνασμένο.

Σε μια άλλη, έχει πάρει τη παραπάνω φωτογραφία και την έχει επεξεργαστεί για να της δώσει μια ελαφρώς πιο λεπτή μέση, πιο φωτεινές ανταύγειες, περισσότερο μακιγιάζ και καλύτερο φωτισμό.

Τέλος, δείχνει μια χαλαρή φωτογραφία της, στην οποία απλά γονατίζει και χαμογελάει φυσικά και φαίνεται διαφορετική από τις άλλες δύο φωτογραφίες.

Σε ένα άλλο κολάζ φωτογραφιών στην ανάρτηση, η Ricci δείχνει τον εαυτό της με τα ίδια γαλάζια ρούχα. Ποζάρει με τον ίδιο τρόπο σε κάθε μία από τις τέσσερις φωτογραφίες, αλλά οι τρεις από αυτές έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να φαίνεται ελαφρώς πιο αδύνατη, πιο ξανθιά και πιο «περιποιημένη».

«Μόνο μία από αυτές είναι αληθινή», έγραψε.

«Όταν αντιμετώπιζα τη διατροφική μου διαταραχή, ο θεραπευτής μού συνέστησε κάτι που κάνω ακόμα και σήμερα. Κάθε φορά που βάζω λοσιόν, πρέπει να λέω ευγενικά πράγματα στο σώμα μου. Τότε το ένιωθα ανόητο. Ακόμα νιώθω ότι είναι λίγο ανόητο. Αλλά βοηθάει. Επειδή τα λόγια που λέμε στον εαυτό μας, σχηματίζουν μονοπάτια – σαν μικρούς δρόμους στο μυαλό μας. Και με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι δρόμοι γίνονται πιο δυνατοί, πιο συγκεκριμένοι, πιο εύκολοι να τους ακολουθήσουμε», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Η Ricci εξήγησε ότι προσέχει ιδιαίτερα το σώμα της, καθώς αυτό συνεχίζει να αλλάζει μετά τον τοκετό τον περασμένο μήνα.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε 75.400 likes στο Instagram και εκατοντάδες σχόλια, καθώς πολλές γυναίκες έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα. «Αυτό πραγματικά σε εμπνέει, σίγουρα πρέπει να αρχίσω να το κάνω κι εγώ! Δυσκολεύουμε τους εαυτούς μας τόσο πολύ μερικές φορές, αλλά τελικά το σώμα μας είναι καταπληκτικό! Σε ευχαριστώ που το μοιράζεσαι», έγραψε κάποια.