Όλοι μπαίνουμε στο πειρασμό να ζουλάμε κάθε σπυράκι που βγάζουμε όσο κι αν ξέρουμε ότι δεν κάνει καλό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κανόνες αφού θα το κάνετε που θα το κάνετε.

Είναι πολύ βασικό να  να ζουλάς το σπυράκι μόνο όταν είναι άσπρο. Αν το πειράξεις όταν είναι ακόμα  κόκκινο και πονάει, τα βακτήρια θα εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και θα δημιουργηθεί κύστη.

Καλύτερα είναι πριν το σπάσεις, να  βάλεις μία ζεστή πετσέτα πάνω στην περιοχή για να μαλακώσει το δέρμα. Στη συνέχεια τύλιξε τους δείκτες των χεριών με χαρτομάντιλα και πίεσε το σπυράκι από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να καθαρίσει τελείως η περιοχή.

Προσοχή, πρέπει να  καθαρίσεις καλά την συγκεκριμένη περιοχή γιατί αλλιώς το σπυράκι θα ξαναφουντώσει. Μόλις τελειώσεις, άπλωσε αντισηπτική  κρέμα για να μην μολυνθεί η περιοχή.