Η παράδοση του να κρεμάτε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι έγινε δημοφιλής για μερικούς λόγους, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian. Ενώ, λοιπόν, κάποιοι τοποθετούσαν τις κάλτσες τους πάνω από τη φωτιά για να στεγνώσουν, άλλοι είχαν στο μυαλό τους το θρύλο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μοίραζε απλόχερα δώρα τοποθετώντας τα σε κρεμασμένες κάλτσες.

Ομοίως, τα παιδιά που ανυπομονούν να λάβουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη μπορεί να τις κρεμάσουν στο τζάκι, αφού αυτό είναι το πρώτο μέρος που θα δει αφού κατέβει από την καμινάδα.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια ενός τζακιού στο σπίτι τους. Ανακαλύψτε, λοιπόν, σημεία του σπιτιού σας που δεν είχατε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να τοποθετήσετε τις χριστουγεννιάτικες, διακοσμητικές σας κάλτσες.

Σε έναν καλόγερο ή κρεμάστρα

Αν θέλετε οι κάλτσες σας να τοποθετηθούν ακριβώς δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κρεμάστε τις σε μια κρεμάστρα -τοίχου ή καλόγερο-, την οποία μπορείτε είτε να αγοράσετε είτε να φτιάξετε μόνοι σας. 

Στον τοίχο

Μπορείτε να στερεώσετε τις κάλτσες σας στον τοίχο είτε με καρφίτσες, είτε με αυτοκόλλητα, είτε με μανταλάκια ρούχων κατά μήκος μιας γιρλάντας

Σε ένα ράφι

Στερεώστε τις γιορτινές σας κάλτσες στον τοίχο με τη βοήθεια ενός ραφιού και μιας παραδοσιακής θήκης για κάλτσες. 

Στο πιάνο

Οι κάλτσες μπορούν να κρεμαστούν είτε στο πλάι είτε στο μπροστινό μέρος ενός πιάνου. Αν επιλέξετε το μπροστινό μέρος, το πιάνο σας μπορεί να γίνει το σημείο εστίασης στο χώρο σας. 

Δέστε τις κάλτσες σε ένα τραπέζι

Οι κάλτσες μπορούν να αναρτηθούν από οποιοδήποτε τραπέζι στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένου ενός coffee table ή τραπεζιού εισόδου, ακόμη και βοηθητικού. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να τις δέσετε με σπάγκο ή να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκόλλητο γάντζο. 

Σε μια βιβλιοθήκη

Με μια κορδέλα και μερικά άγκιστρα, μπορείτε να στερεώσετε τις κάλτσες σε μια βιβλιοθήκη. Κάντε το σημείο πιο γιορτινό, συμπεριλαμβάνοντας άλλα χαρούμενα διακοσμητικά στα ράφια πίσω από τις κάλτσες. 

Στο χερούλι της πόρτας

Ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε μια κάλτσα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να την κρεμάσετε στο πόμολο μιας πόρτας. Ή, για να την κάνετε να φαίνεται πιο εμφανής, χρησιμοποιήστε την για να αντικαταστήσει ένα στεφάνι στο κέντρο της πόρτας