Το μυστικό για αποτελεσματική απώλεια βάρους έγκειται στο να βεβαιωθείτε ότι τα γεύματά σας περιέχουν ικανοποιητικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Αυτός ο κανόνας, σύμφωνα με το eatthis.com, θα σας προετοιμάσει για την επιτυχία, αποτρέποντάς σας από το να τρώτε κενές θερμίδες που δεν κάνουν τίποτα για να θρέψουν το σώμα σας και που μπορεί ακόμη και να σας αφήσουν πιο πεινασμένους από ό,τι ήσασταν πριν φάτε.

Ξεκινήστε, λοιπόν, από ένα πλούσιο και απολαυστικό πρωινό, επιλέγοντας συνδυασμούς που θα βοηθήσουν και με το παραπάνω την προσπάθειά σας για να χάσετε κιλά.

Σολομός – αβοκάντο

Απώλεια βάρους

Τα αβοκάντο φημίζονται για την υγιεινή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, αλλά γνωρίζατε ότι αυτό το φρούτο είναι, επίσης, μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών; Μισό αβοκάντο περιέχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών ή το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας του θρεπτικού συστατικού! Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο μια μελέτη του Nutrition Journal διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι που πρόσθεσαν μισό αβοκάντο στο γεύμα τους, μειώθηκε η επιθυμία τους να φάνε κατά 40% στο τρίωρο που ακολούθησε το γεύμα σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν αβοκάντο με το μεσημεριανό γεύμα.

Συνδυάστε το με σολομό, ένα ψάρι που είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, και θα είστε σε καλό δρόμο για ένα πιο υγιές βάρος.

Βρώμη – βούτυρο ξηρών καρπών

Βρώμη με φυστικοβούτυρο

Ένα από τα καταπληκτικά οφέλη της κατανάλωσης βρώμης; Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μελέτη του Journal of the American College of Nutrition διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν βρώμη για πρωινό, ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο χορτάτοι, λιγότερο πεινασμένοι, είχαν μικρότερη επιθυμία για φαγητό και στην πραγματικότητα έτρωγαν λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα από εκείνους που έτρωγαν δημητριακά.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ιδιότητες της βρώμης που μειώνουν την πείνα οφείλονται εν μέρει στα υψηλά επίπεδα φυτικών ινών και σε μια διαλυτή ίνα γνωστή ως β-γλυκάνη, η οποία έχει βρεθεί ότι επιβραδύνει την πέψη του οργανισμού, βοηθώντας σας να μείνετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών, όπως φυστικοβούτυρο, και θα προσθέσετε 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών για να διπλασιάσετε τις χορταστικές ιδιότητες της βρώμης.

Γιαούρτι – μούρα  

Γυναίκα τρώει γιαούρτι

Ένα γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και λίγα μούρα αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να μειώσετε τον αριθμό που βλέπετε όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά. Η κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, χαμηλότερο σωματικό βάρος/αύξηση βάρους, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερο σωματικό λίπος, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity.

Τα μούρα, από την άλλη, αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα αυτής της τροφής υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι όλα πλούσια σε μια κατηγορία αντιοξειδωτικών γνωστών ως φλαβονοειδή, τα οποία μελέτες έχουν συνδέσει με τη διατήρηση του βάρους. Μια μελέτη του BMJ διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του βάρους και στην πρόληψη της παχυσαρκίας.