Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων» στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τη Νίκη Σταματιάδου @nicky_stam και συζήτησαν για τον νέο νόμο, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. 

Ο νέος νόμος:

  • Αυξάνει το όριο ηλικίας στα 54 έτη. 
  • Επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά  και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.
  • Καταργεί την απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.
  • Επιτρέπει στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.
  • Διασφαλίζει τη δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  • Διασφαλίζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.

📍Φιλοξενήθηκα στο «Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων» στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τη Νίκη Σταματιάδου @nicky_stam και συζητήσαμε για τον νέο νόμο, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. O νέος νόμος:▪️Αυξάνει το όριο ηλικίας στα 54 έτη. ▪️Επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.▪️Καταργεί την απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.▪️Επιτρέπει στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.▪️Διασφαλίζει τη δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.▪️Διασφαλίζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #moh.gov.gr #υπουργείο υγείας @YpYgGR @nicky_stam @verginatv

Posted by Elena Rapti on Monday, September 26, 2022