Η δημοτικότητα των ροδαλών μάγουλων οφείλεται στο γεγονός ότι δίνει ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα -σαν να έχετε μόλις επιστρέψει από τη γιόγκα- και δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο να γίνει.

«Μπορείς να δημιουργήσεις μια υγιή, φυσική λάμψη τοποθετώντας μια μικρή σταγόνα χρώματος στα μήλα των μάγουλων και σβήνοντάς την με κυκλικές κινήσεις», λέει η makeup artist Elisa Flowers με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία προσθέτει ότι αυτή η πανταχού παρούσα τεχνική διευρύνει και φωτίζει το πρόσωπο.

Αλλά αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για να εφαρμόσετε το ρουζ. Όπως και με το κραγιόν και το eyeliner, το ρουζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτύχει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον τρόπο και το σημείο εφαρμογής του. Όπως θα σας πει κάθε καλλιτέχνης μακιγιάζ, η εφαρμογή είναι το παν.

Αν θέλετε, λοιπόν, να τονίσετε τα ζυγωματικά σας χωρίς να κάνετε contouring, το ρουζ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση που εξακολουθεί να σας δίνει ένα σμιλεμένο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ένα ηλιοκαμένο μακιγιάζ που μοιάζει σαν να έχετε μόλις επιστρέψει από τις διακοπές στην παραλία δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Ακριβώς επειδή, πια, η χρήση του αντηλιακού είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ και καμιά γυναίκα δεν ξεχνά το συγκεκριμένο βήμα στη ρουτίνα της, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος πρέπει να μάθει ότι η ψεύτικη λάμψη σας συμβαίνει να είναι «ευγενική χορηγία» του καλά τοποθετημένου ρουζ σας.

Πώς να μιμηθείτε τη φυσικά ηλιοκαμένη όψη μόνο με ένα ρουζ

Ρουζ

Η τοποθέτηση ρουζ και bronzer σε στρώσεις μιμείται ένα ηλιοκαμένο χρώμα -χωρίς την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το bronzer λειτουργεί ως στρώμα βάσης που βοηθά στη διάχυση της χρωστικής του ρουζ, ώστε να μην φαίνεται πολύ σκληρό στην επιδερμίδα.

Μείνετε στις κρεμώδεις φόρμουλες, ώστε να μπορείτε να αναμειγνύετε με τα δάχτυλά σας τις χρωστικές ακριβώς στα μάγουλά σας και στη γέφυρα της μύτης σας.