Στον κόσμο στου φενγκ σούι, η αλλαγή της κάθε εποχής επιφέρει μια αλλαγή στην ενέργεια. Η εφαρμογή των εργαλείων και της σοφίας της αρχαίας κινεζικής πρακτικής της τοποθέτησης του καθετί στο χώρο σας, μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε το περιβάλλον του σπιτιού σας σε ισορροπία και αρμονία με τον φυσικό κόσμο γύρω σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η έμπνευση προέρχεται από τη Μητέρα Φύση και ο σκοπός του φενγκ σούι δεν είναι άλλος από το να συνδέσει τον άνθρωπο με τη φύση.

Και το φθινόπωρο είναι μια από τις πιο ενδεδειγμένες εποχές για να το κάνετε αυτό, καθώς η συγκεκριμένη εποχή αποτελεί τη συγκομιδή των ωφελειών όλων όσων «φυτέψατε» στη ζωή σας το προηγούμενο διάστημα.

Οι ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης που ακολουθούν τη φιλοσοφία του φενγκ σούι είναι ζεστές, πολύχρωμες και άνετες, υποστηρίζουν τη γιορτή και τις πανέμορφες υφές, προκαλώντας πλούσιους αισθητηριακούς συνειρμούς. Τα ζωηρά φθινοπωρινά φύλλα, οι πορτοκαλί κολοκύθες, ο αέρας τα πρωινά, τα πρώτα συναισθήματα του δροσερού καιρού μπαίνουν στη ζωή μας το φθινόπωρο, το οποίο θεωρείται ως ιδανική επιλογή για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σύμφωνα με το φενγκ σούι προετοιμάζοντάς το για τον άνετο χειμώνα που έρχεται.

Φθινοπωρινή πανδαισία χρωμάτων

Το φθινόπωρο έχει συνδυαστεί με μια υπέροχη και ζεστή πανδαισία χρωμάτων. Στα λουλούδια, στα φρούτα, στην απόχρωση του ουρανού και στην υφή της γης. Για να εξισορροπήσετε αυτή την επίδραση, μπορείτε να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας με παθιασμένα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο, το μπορντό κ.λπ. Μην ξεχάσετε να επεκτείνετε αυτά τα ζεστά χρώματα τόσο στο υπόλοιπο σπίτι όσο και στο μπάνιο σας -η πόρτα του σύμφωνα με το φενγκ σούι πρέπει να είναι πάντα κλειστή– ώστε, ακόμη και το χειμώνα, να μην τα αισθάνεστε πολύ κρύα.

Φθινόπωρο η εποχή του μετάλλου

Η φθινοπωρινή διακόσμηση συνδέεται με το στοιχείο του μετάλλου -του συνδετικού στοιχείου που αντιπροσωπεύει τη φυσική μας τάση να συγκεντρώνουμε τα πράγματα και να «κλεινόμαστε μέσα καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος. Τα γκρίζα χρώματα, τα μεταλλικά αξεσουάρ, η ασημένια λάμψη και οι γυαλιστερές λευκές επιφάνειες σε ένα σπίτι προσθέτουν μια φρέσκια αίσθηση και δημιουργούν μια ήρεμη εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθούν να προσελκύσετε θετική ενέργεια στο σπίτι σας. Η αποσυμφόρηση βοηθά, επίσης, στην ανανέωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού την ώρα που η ενέργεια του μεταλλικού στοιχείου, η εσωτερική διακόσμηση σε μινιμαλιστικό στυλ και η απαλλαγή από την ακαταστασία είναι βασικά στοιχεία που δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον.

Να «βλέπετε» το στόχο σας

Υπάρχει ένα παλιό ρητό στο φενγκ σούι που λέει ότι «αυτό που βλέπεις είναι αυτό που παίρνεις».  Σύμφωνα με τη ρήση, αυτό που κοιτάζετε τον περισσότερο χρόνο σας είναι το φόντο που έχετε επιλέξει για την προφύλαξη της οθόνης του υπολογιστή σας, την ταπετσαρία στον τοίχο του σπιτιού ή στο κινητό σας τηλέφωνο κ.α. Για να έρθει η αλλαγή, επιλέξτε να βλέπετε αυτό που συμβολίζει το στόχο που θέλετε να επιτύχετε στην ζωή σας.

Πείτε ναι στο φως

Καθώς το φως της ημέρας μικραίνει, φέρτε περισσότερο φως στους χώρους σας και φωτίστε το σπίτι σας καθαρίζοντας σχολαστικά τα παράθυρα και τα τζάμια. Στο φενγκ σούι τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν τα «μάτια» του σπιτιού και το πλύσιμό τους καθαρίζει την όρασή σας και ανοίγει τα μάτια σας στις δυνατότητες της εποχής που έρχεται.

Η πολυχρωμία και η σχέση της με την υγεία

Το φθινόπωρο προσφέρει φρούτα με λαμπερά χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, όσο πιο πολύχρωμα τρώτε τόσο πιο υγιείς παραμένετε.

Μην παραμελείτε την ενέργεια του χώρου

Καθώς αλλάζει η εποχή, αλλάζει και το επίπεδο ενέργειας. Στο φενγκ σούι η ενέργεια ονομάζεται τσι. Για να αναβαθμίσετε το τσι σας, πρέπει να ασχοληθείτε με κάτι παραγωγικό, όπως, να ασχοληθείτε με δημιουργικές δραστηριότητες, να αυξήσετε τη διαδικασία της σκέψης σας διαβάζοντας, να ασχοληθείτε με τα φθινοπωρινά φυτά εσωτερικού χώρου κ.α.

Δώστε πικάντικη «γεύση» στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Το σκόρδο, το κάρυ, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το καγιέν προσφέρουν όμορφα χρώματα για τη φθινοπωρινή διακόσμηση του χώρου. Με τα συγκεκριμένα μπαχαρικά να εξισορροπούν τις κρύες ημέρες, οι ήσυχες και ζεστές αποχρώσεις τους ως διακοσμητικές λεπτομέρειες βοηθούν στη δημιουργία μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Ακόμη, νόστιμα γεύματα, φθινοπωρινά λουλούδια, ένας κάθετος κήπος στην κουζίνα σας για την καλλιέργεια βοτάνων και αρώματα κέδρου, σανταλόξυλου, κανέλας είναι απλές συμβουλές φενγκ σούι για τη φθινοπωρινή διακόσμηση που φέρνουν ειρηνική, γειωμένη ενέργεια στο σπίτι σας.

Προσθέστε χειροτεχνίες

Χρησιμοποιήστε σπιτικές κατασκευές ως διακοσμητικές λύσεις που δημιουργούνται με κουκουνάρια, φθινοπωρινά φύλλα, βελανίδια και κλαδιά δέντρων, οι οποίες προσθέτουν μια γοητευτική κομψότητα στις ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης και στο φενγκ σούι του σπιτιού σας φέρνοντας τη φυσική αίσθηση στα δωμάτιά σας. Επιπλέον, τα χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι αποτελούν μια ισχυρή πηγή θετικής ενέργειας.

Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με πρωτότυπες πινελιές που αναδεικνύουν τις όμορφες και δημιουργικές ιδέες σας για τη φθινοπωρινή διακόσμηση. Αναμείξτε το μοντέρνο με το vintage, εξερευνήστε έναν συνδυασμό διαφορετικών στυλ, μάθετε νέες τεχνικές στην εσωτερική διακόσμηση και απολαύστε νέες ιδέες σχεδιασμού. Η καινοτομία και οι αλλαγές είναι απαραίτητες για το καλό φενγκ σούι. Οι δημιουργικές λεπτομέρειες στην εσωτερική διακόσμηση, οι έξυπνες ιδέες για εξοικονόμηση χρημάτων ή οι φρέσκοι τρόποι οργάνωσης των σπιτιών είναι απλές συμβουλές για το φενγκ σούι της ζωής σας, που προκαλούν το μυαλό και εναρμονίζουν τη διακόσμηση.