Ποιος δεν λατρεύει ένα υπέροχο χαμόγελο με λευκά αστραφτερά δόντια; Εάν θέλετε να δώσετε στα δόντια σας με φυσικό τρόπο μια μαργαριταρένια όψη, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να βουρτσίζετε τακτικά και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ενώ ακολουθείτε τεχνικές που συνιστώνται από τον οδοντίατρο, σύμφωνα με το Healthline.

Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του σχηματισμού πλάκας που καταστρέφει το σμάλτο (το ανώτερο στρώμα), το οποίο κάνει τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Η πλάκα σχηματίζεται συνήθως από πολλαπλές στρώσεις τροφής που σταδιακά διαβρώνουν το σμάλτο και οδηγούν σε αποχρωματισμό.

Οδοντόκρεμα

Η αλήθεια είναι ότι το να πετύχεις αστραφτερά λευκά δόντια δεν είναι εύκολο κατόρθωμα και απαιτεί πολλή προσπάθεια. Για παράδειγμα, μόνο το 2020, 37 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κάποιο είδος λεύκανσης δοντιών, αναφέρει το Statistica. Έτσι, είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι δεν φοβούνται να ξοδέψουν πολλά για να αποκτήσουν ονειρεμένα λευκά δόντια και να ενισχύσουν τη συνολική τους ομορφιά.

Ταυτόχρονα, είναι, επίσης, απαραίτητο να έχετε κατά νου ότι η χρήση πάρα πολλών σκληρών χημικών ουσιών μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις και να βλάψει την υγεία των δοντιών σας κατά τη διαδικασία.

Πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιείτε λευκαντικές οδοντόκρεμες για τα δόντια;

Λευκά δόντια

Η λευκαντική οδοντόκρεμα παραμένει ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες και να ανακτήσετε την αρχική ομορφιά των δοντιών σας. Το WebMD αναφέρει ότι αυτά τα προϊόντα είναι γενικά λιγότερο σκληρά και δεν έχουν λευκαντικό. Έχουν, επίσης, μια ήπια επίδραση στη λεύκανση των δοντιών και μπορεί να αφαιρέσουν τους λεκέδες μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο για μια επαγγελματική διαδικασία λεύκανσης. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι ενέχει κινδύνους και μπορεί να μην είναι καλύτερο για όλους.

Σύμφωνα με ειδικούς στο Dentistry of West Bend, και όσα αναφέρει το healthdigest.com, είναι καλό να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα λεύκανσης δοντιών, αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο τύπος της οδοντόβουρτσας που χρησιμοποιείτε και η τεχνική του βουρτσίσματος.