Η γυναικεία συλλογή της Tommy Hilfiger για το φθινόπωρο/χειμώνα 2015 Womenswear, F.A.M.E., αντλεί την έμπνευσή της από τη μίξη της μόδας (Fashion), της τέχνης (Art), της μουσικής (Music) και της διασκέδασης (Enterainment), που είναι και οι πιο σταθερές πηγές έμπνευσης του Tommy Hilfiger από την ίδρυσή του ομώνυμου brand το 1985.

Από το  στυλ των stars  του jet – set στις γραφικές τέχνες του ’60, η συλλογή συνδυάζει στοιχεία επηρεασμένα από την pop κουλτούρα και την αμερικανική ιστορία. Οι mod φιγούρες ανανεώνονται με μία αίσθηση του σύγχρονου cool στυλ, ενώ η χαρακτηριστική παλέτα των χρωμάτων του brand -κλασικό κόκκινο, μπλε και λευκό-, παίρνει μία ρετρό απόχρωση της δεκαετίας του ’70. Η συλλογή παρουσιάζει κομψά κλασικά κομμάτια με την παιχνιδιάρικη πλευρά της μόδας με υφάσματα πλούσια σε casual tailoring, spirited patterns και τολμηρά χρώματα.

Η συλλογή ξεκινάει με το στυλ (Fashion), με ερεθίσματα από τα τέλη της δεκαετίας του 60 και τις αρχές της δεκαετίας του 70 όπου οι επιρροές του αντρικού ντυσίματος και το ανδρόγυνο στυλ βασίλευε. Για τις πρώτες φθινοπωρινές μέρες πλεκτά σε λεπτή γραμμή και ελαφριά μάλλινα υφάσματα είναι ιδανικά για την κάλυψη των statement ενδυμάτων: peacoats σε διάφορα μήκη, το νέο tailor – cut. Crombie, η καινοτόμος parka με νάυλον τεχνική ή το ανανεωμένο κομμένο εναλλακτικό σακάκι.

Κάνοντας νεύμα στις φιγούρες του ’60, η δομημένη ραπτική εμφανίζεται σε blazers, παντελόνια, φορέματα, φούστες και το καθαρό λευκό πουκάμισο. Τα χρώματα, σήμα κατατεθέν του Tommy Hilfiger, κόκκινο, λευκό και μπλε ανανεώνονται σε αποχρώσεις του tango red, snow white και night sky, με αποχρώσεις από  titanium gray, deep mint και marina blue τα οποία προσθέτουν ένα απρόσμενο pop στοιχείο. Το signature look αυτής της σεζόν γιορτάζει τα μοτίβα: ρίγες, καρό και houndstooth εκτυπώσεις εμπνευσμένα από το αρρενωπό στυλ αλλά ερμηνευμένα με έναν τρόπο θηλυκό και φρέσκο.

Η τέχνη (Art), επηρεάζεται από την δουλειά των αγαπημένων καλλιτεχνών του Tommy Hilfiger: Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat και Keith Haring. Η εικονική pop art και τα έργα του Mark Rothko επηρεάζουν ένα ανάμεικτο αποτέλεσμα από πιτσιλιές χρωμάτων, εκρηκτικά checks, καρό, ρίγες, εμπριμέ και αχνές γραμμές. Ευδιάκριτες υφές που περιλαμβάνουν teddy fur, ογκώδη μάλλινα, μοχέρ και ψεύτικη γούνα στις βασικές φθινοπωρινές αποχρώσεις του κρασιού, του αμέθυστου, των γήινων χρωμάτων.

Τα θηλυκά φορέματα αντισταθμίζονται με military τόνους ενώ το κλασικό chino έχει ανανεωθεί με ένα νέο κόψιμο στην εφαρμογή του. Τα statement ενδύματα κυμαίνονται από τα ponchos και τις μάλλινες κάπες μέχρι τα επικαλυμένα τζιν και τα δερμάτινα ποδηλατικά μπουφάν με τους γούνινους γιακάδες. Το βασικό στυλ περιλαμβάνει το puffer coat σε νέα γραμμή, tailored military παλτό σε μακρύ αλλά και διαφορετικά μήκη, και το απόλυτα διαχρονικό σε απήχηση: το κλασικό camel παλτό.

Η rock ’n’ roll μουσική (Music) επηρεάζει το τελευταίο fashion group για την περίοδο των διακοπών και το στυλ αντικατοπτρίζει το ελεύθερο πνεύμα των μύθων της ροκ. Αποπνέοντας την μποέμ αισθητική της δεκαετίας του 70, οι γυναικείες εμφάσεις σε peony και petal pink έρχονται σε αντίθεση με τους βασικούς τόνους του deep teal, ether και sleet. Υφαντά πουλόβερ διαθέτουν νέα νήματα και βαριές πλέξεις που προσφέρουν ευελιξία και εύκολη διαστρωμάτωση σαν τις πλεκτές ραβδώσεις του πουλόβερ ενός αγοριού, ponchos με πολύ λεπτή πλέξη και ζιβάγκο με χαλαρή λαιμόκοψη. Οι φούστες εμφανίζονται σε διάφορα μήκη, σχήματα και υφάσματα ενώ τα python prints δημιουργούν ένα δυνατό statement στα παντελόνια. Με έμπνευση από την πολύκροτη νυχτερινή σκηνή του Studio 54, όλο το look ολοκληρώνεται από ένα σακάκι με ψεύτικη γούνα.