Ένα από τα πιο δύσκολα εφέ μαλλιών, που τον τελευταίο καιρό υιοθετούν όλο και περισσότερες celebrities -ανάμεσά τους οι Μάργκοτ Ρόμπι, Κρίστιεν Στιούαρτ και Κιμ Καρντάσιαν– στις εμφανίσεις τους, δεν είναι άλλο από το wet look. Και αν φαινομενικά δείχνει να είναι εύκολο, στην πράξη αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο. Για να επιτύχετε, λοιπόν, ένα τέλειο και κομψό wet look, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα στον οδηγό step by step που θα βρείτε παρακάτω.

Η σωστή προετοιμασία

Πάντα χτενίζετε τα μαλλιά σας πριν δημιουργήσετε το υγρό look για να καθορίσετε το σχήμα που θέλετε να έχουν. Είτε θέλετε κομψή εμφάνιση με ολόισια μαλλιά ή μια πιο casual με ελαφρύ κυματισμό το κλειδί είναι να καθορίσετε το στυλ που θέλετε πριν το κάνετε «υγρό». Στη συνέχεια, όταν προσθέτετε το λάδι σας, το προϊόν θα κλειδώσει στο συγκεκριμένο στυλ.

Επιλέξτε το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε

Το προϊόν «ήρωας» για το wet look δεν είναι το νερό (γιατί στεγνώνει), αλλά ένα λάδι μαλλιών, που θα τα κάνει, ταυτόχρονα, να γυαλίζουν κιόλας. Το ξηρό λάδι είναι το καλύτερο για αυτό το εγχείρημα, καθώς είναι σε θέση να απορροφηθεί γρήγορα από τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει (από τις δημοφιλέστερες επιλογές το λάδι αβοκάντο ή των σπόρων τριαντάφυλλου).

Εφαρμόστε το λάδι

Εφαρμόστε το λάδι που έχετε επιλέξει σε γενναιόδωρες ποσότητες για να επιτύχετε το σωστό αποτέλεσμα, με απόλυτη ενυδάτωση και γυαλιστερή λάμψη, τμηματικά στα μαλλιά σας. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε μεγάλες ποσότητες λαδιού, καθώς το wet look απαιτεί πολύ από το λάδι μαλλιών σας. Μάλιστα, σύμφωνα με το mindbodygreen.com, θα χρειαστείτε πολύ περισσότερα από ό,τι φαντάζεστε. Και, μάλιστα, αν χρησιμοποιείτε ζεστά εργαλεία (όπως η πρέσα για την δημιουργία των κυμάτων), ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ακόμη περισσότερο από το προϊόν, καθώς η θερμότητα απομακρύνει την υγρασία των μαλλιών σας.

Κιμ Καρντάσιαν

Τελειοποιήστε το look με λίγη λακ

Τέλος, τελειοποιήστε το look σας με λίγη λακ. Μπορεί να νομίζετε ότι η επικάλυψη των μαλλιών σας με ένα λάδι παρέχει αρκετό κράτημα, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται αυτή την επιπλέον ασπίδα που προσφέρει η λακ για να διαρκέσει όλη την ημέρα. Ενώ, λοιπόν, η προσθήκη λαδιού δίνει την ψευδαίσθηση των βρεγμένων μαλλιών λόγω της γυαλάδας, η σιγουριά ότι υπάρχει αρκετό κράτημα με λακ ή τζελ αποτελεί το κλειδί, αναφέρει το mindbodygreen.com. Extra tip: Όσες έχετε αρκετές φύτρες μπορείτε να τις σταθεροποιήσετε χρησιμοποιώντας λίγο τζελ μαλλιών.