Δώστε ξανά στο δέρμα σας νεανική λάμψη μειώνοντας τα σημάδια της ηλικίας. Αποφύγετε όμως συμβατικές επιλογές, οι οποίες ενέχουν κινδύνους. Πρόσφατα η αμερικανική υπηρεσία Διατροφής και Φαρμάκων έλαβε μέτρα για την απαγόρευση της υδροκινόνης, μιας δημοφιλούς ουσίας για το δέρμα, για μη συνταγογραφημένα προϊόντα, επισημαίνοντας τη δυνατότητά της να προκαλέσει καρκίνο.

Αντίθετα, ψάξτε για φυσικές εναλλακτικές λύσεις που ενισχύουν τη λάμψη του δέρματος με ασφαλέστερο τρόπο.

Συστατικό: Arbutin
Τι είναι: Μια ουσία που υπάρχει στα μούρα, η οποία αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης.

Συστατικό: Άλφα υδρόξυ οξέα (AHAs)
Τι είναι: Φυσικά οξέα που βρίσκονται στα φρούτα (μηλικό οξύ, κιτρικό οξύ), ζάχαρη (γλυκολικό οξύ), και στο γάλα (γαλακτικό οξύ) και ενθαρρύνουν την απόρριψη των κατεστραμμένων κυττάρων της επιδερμίδας προκειμένου να αναπτυχθούν νέα.

Συστατικό: kojic acid
Τι είναι: Ένα οξύ που προέρχεται από έναν κοινό μύκητα, το οποίο αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, που οδηγεί στην ελαχιστοποίηση των κηλίδων της ηλικίας και αυξάνεται ακόμη η ελαστικότητα του δέρματος.

Συστατικό: γλυκόριζα
Τι είναι: Μια σύνθετη ουσία που βρίσκεται στη ρίζα γλυκόριζα (glycyrrhiza glabra) και η οποία έχει την ιδιότητα να μειώνει τη φλεγμονή και ερυθρότητα, ενώ αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης.

Συστατικό: Βιταμίνη C
Τι είναι: Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, το οποίο βοηθά στην αναδόμηση των κυττάρων και βοηθά στην αποφυγή περαιτέρω ζημιών από τον ήλιο.

Πηγή: greenmagazine.gr