Οι εμπνευσμένες φετινές κολεξιόν που ανήγαγαν τη Νέα Υόρκη σε Μέκκα της Μόδας, δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν την απόλυτη έκπληξη και σε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία περιποίησης και καλλωπισμού της γυναίκας, που είναι φυσικά τα περιποιημένα και στυλάτα άκρα.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Σε τέσσερα διαφορετικά show στη New York Fashion Week είδαμε τις ρίγες στα νύχια και μάλιστα σε όλες τους τις εκδοχές: Οριζόντιες, κάθετες, διαγώνιες με top νύχια σε σχήμα αμυγδάλου, με φουτουριστική ασημί ρίγα στη βάση του νυχιού, οριζόντιες και κάθετες ρίγες σε πράσινη βάση αλλά και πρόχειρες οριζόντιες και κάθετες μαύρες ρίζες σε λευκό μανικιούρ.

Μια ιδιαίτερη τεχνική που ταιριάζει απόλυτα και σε πιο βραδυνές και επίσημες εμφανίσεις σας είναι τα gradation nails που δείχνουν εύκολα στην εφαρμογή, αλλά χρειάζονται ιδιαίτερη τεχνογνωσία και καλό practice για να τα επιτύχετε, ενώ στα Ikonomakis Κομμωτήρια + VIP μπορείτε σήμερα κιόλας να τα αποκτήσετε και να πάρετε… private lessons για την άψογη εφαρμογή τους από τη δημιουργική nail expert μας.

Στην ουσία, τα gradation nails είναι μια σκούρα εντυπωσιακή βάση στα χρώματα που μονοπωλούν αυτή τη σεζόν (όπως blue-black, μπορντό, σκούρο πράσινο κα). Κατόπιν τοποθετούμε στις άκρες, αποχρώσεις τύπου Midnight Sapphire, Anchor Blue, Rouge Red ή Green Scene ανάλογα με το υπόλοιπο χρώμα που έχουμε ήδη εφαρμόσει.

Το γαλλικό manicure συνεχίζει να μονοπωλεί, αλλά έχει πια εξελιχθεί με κυριότερα trends το γαλλικό που καταλήγει σε τρίγωνο και το ανάποδο γαλλικό.

Η πιο τολμηρή πρόταση που θα αγαπηθεί από τις πιο εκκεντρικές γυναίκες και προϋποθέτει απαραιτήτως μακριά νύχια είναι τα flipmanis και το νέο trend θέλει βαμμένο ή στολισμένο το κάτω μέρος των νυχιών μας.

Φυσικά, απευθύνεται σε γυναίκες με μακριά ή stiletto νύχια και μπορεί να ταιριάζει απόλυτα στα catwalks και covers των περιοδικών μόδας, αλλά το αν θα τα υιοθετήσετε και την καθημερινότητα σας είναι μια δική σας (τολμηρή) επιλογή!


Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr