Με το music festival girl ως μούσα του, o Tommy Hilfiger διοχετεύει την πολύχρονη αγάπη του για το rock-and-roll στη συλλογή Άνοιξη 2015.

To look είναι μια glamorous μελωδία από το vintage rock style των αγαπημένων του θρυλικών μουσικών της χρυσής περιόδου από τα τέλη του ’60 έως τις αρχές του ’70.

Εμπνευσμένη από την ακμή της χρυσής εποχής του rock, η συλλογή του Tommy Hilfiger αποτυπώνει το ελεύθερο πνεύμα των σημερινών γυναικών, οι οποίες διοχετεύουν στη συλλογή τη νεανική και αβίαστα δροσερή ενέργεια τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική χρωματική παλέτα της Tommy, προσθέτοντας ένα τολμηρό μείγμα από βαθιές, μελαγχολικές αποχρώσεις με μεταλλικές πινελιές.

Μπλουζάκια συναυλιών με διακοσμητικές λεπτομέρειες, εκλεκτικά vintage κουμπιά και σακάκια συγκροτημάτων με μπροκάρ σχέδια, peacoat παλτό και καμπάνα παντελόνια, θυμίζουν νοσταλγικά την King’s Road. Σε όλη τη συλλογή, παρουσιάζονται tailored στρατιωτικά κομμάτια της δεκαετίας του ’60 παραπέμποντας στο θεατρικό στιλ Sgt. Pepper.

Τα γνωστά κλασικά κομμάτια της Tommy αποκτούν ένα ροκ twist – το ριγέ μπλουζάκι breton αποκτά χρυσό τελείωμα με βελονιά bullion και δημιουργείται σε αέρινο μεταξένιο jersey, ενώ τα jeans and jean σακάκια εμπνευσμένα από τα κομμάτια του αρχείου του σχεδιαστή από τη δεκαετία του ’70 επανερμηνεύονται σε ένα συνδυασμό από patches φτιαγμένα με selvedge denim.

Μια σειρά από διάφανα ξεβαμμένα φορέματα από μεταξωτό σιφόν με prints από παιχνιδιάρικα γραφικά τατουάζ του Fernando Lions, παραπέμπουν στην ελεύθερη, ψυχεδελική τέχνη των album της εποχής.

Μια δόση αστερισμών τονίζει τη συλλογή μέσω των φουστών σουέτ και των φορεμάτων σε κλασική γραμμή Α, αντανακλώντας τα hand-painted τατουάζ αστεριών στο σώμα των μοντέλων. Κομμάτια εύκολου layering προσδίδουν άνεση και cool διάθεση στο λουκ: πολύ μακριά πλεκτά κασκόλ, πλεκτά λιγέ πουλόβερ και ελαφριά γιλέκα από τεχνητή γούνα, συνδυάζονται απρόσκοπτα με maxi φορέματα.

Οι διαχρονικές σιλουέτες και η ραπτική ακρίβεια της Tommy εμποτίζονται με μια αίσθηση δυναμικότητας που χαρακτηρίζει το rock-and-roll, πρόκειται για το σημείο τομής των δύο αυτών στοιχείων για τα οποία ο Tommy πάντα ένιωθε πάθος και ενθουσιασμό και τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής του.