Η επιστήμη εμπνέεται από το ελιξίριο νεότητας του Κόμη Δράκουλα και δημιουργεί μια αντιγηραντική μέθοδο που χρησιμοποιεί το ίδιο μας το αίμα.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Μαρία Καρδάση, εξειδικεύεται στην αντιγήρανση και την αισθητική Ιατρική και παρουσιάζει την βιοδιέγερση, δηλαδή τις τεχνικές που ενεργοποιούν τον ίδιο μας τον οργανισμό να δράσει υπέρ της νεότητας, αλλά και της υγείας μας. Μία από αυτές τις τεχνικές αφορά και την χρήση του ίδιου μας του αίματος, ενός στοιχείου με το οποίο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην είμαστε απόλυτα συμβατοί.

Αιμοπετάλια και νεότητα

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε και εδραιώθηκε η χρήση των αιμοπεταλίων από το ίδιο μας το αίμα με σκοπό την αναζωογόνηση του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και όχι μόνο. Η βάση της μεθόδου Dracula lift είναι απλή και ταυτόχρονα πρωτοποριακή. Η γιατρός παίρνει με αιμοληψία μια μικρή ποσότητα αίματος, το οποίο και επεξεργάζεται κατάλληλα, προκειμένου να πάρει τα απαραίτητα αιμοπετάλια, που θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος της νεότητας μας. Τα αιμοπετάλια, αν διεγερθούν καταλλήλως, αποδίδουν αυξητικούς παράγοντες χρήσιμους για την αναζωογόνηση των δερματικών κυττάρων. Με την έγχυσή τους στο δέρμα μας η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης αυξάνεται και έτσι επιτυγχάνεται η επαναδημιουργία ιστού, όπου αυτός χρειάζεται. Σήμερα η μέθοδος έχει τελειοποιηθεί και μπορεί πλεον να συνδυαστεί ιδανικά με εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και μπότοξ, ώστε να επιτευχθεί η συμπλήρωση, η ολοκλήρωση και η τελειοποίηση του «ενέσιμου» lifting.

Χρήσεις και συνδυασμοί

Οι συνδυασμοί ποικίλουν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες:

Για όγκο: Ο συνδυασμός αυτόλογου fillet αιμοπεταλίων – ένα ζελέ αιμοπεταλίων που ο γιατρός εφαρμόζει με τη βοήθεια πολύ λεπτών βελόνων στο δέρμα μας – με την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος οριστικοποιεί την επαναδόμηση των ιστών και αποκαθιστά μόνιμα το γνωστό «άδειασμα» του προσώπου ύστερα από έναν ορισμένο αριθμό επαναλήψεων. Έτσι επανακτά το πρόσωπό μας τον χαμένο του όγκο. Συνήθως η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 2-3 μήνες.

Για ρυτίδες και αντιγήρανση: Τα αιμοπετάλια μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν ως μεσοθεραπεία, μάσκα και αυτόλογη κρέμα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι επαναλήψεις συνιστάται να γίνονται ανά 30-40 μέρες. Η μέθοδος αυτή έχει άριστα αποτελέσματα στις ρυτίδες του ντεκολτέ (βεντάλια), περιοχή με ιδιαίτερες δυσκολίες αποκατάστασης με τις μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενες τεχνικές. Άλλος συνδυασμός είναι αυτός των αιμοπεταλίων με το μπότοξ. Ο χρόνος εφαρμογής εξαρτάται από την περιοχή καθώς οι μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα ή με διαφορά δύο εβδομάδων.

Για σύσφιξη: Ο συνδυασμός των αιμοπεταλίων με τη Fraxional Ραδιοσυχνότητα δίνει άριστα αποτελέσματα. Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποδοτική, καθώς ο γιατρός χρησιμοποιεί την διεγερτική ιδιότητα της Fraxional ραδιοσυχνότητας για την ενεργοποίηση της επιδερμίδας, αλλά και των αιμοπεταλίων, ώστε να αποδώσουν ακόμη εντονότερα τους αυξητικούς τους παράγοντες στους ιστούς. Οι επαναλήψεις καθορίζονται ανάλογα με το πρόβλημα και μπορεί να ποικίλουν από 2-3 φορές το χρόνο έως και 1 φορά το μήνα για κάποιους μήνες, μέχρι δηλαδή να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή αυτόλογης κρέμας (κρέμα εμπλουτισμένη με τα δικά μας αιμοπετάλια) κάθε βράδυ τελειοποιεί και οριστικοποιεί τα αποτελέσματα, αφού έτσι επιτυγχάνεται η τελική σμίλευση των ατελειών του προσώπου.

Για χαλάρωση και ραγάδες: Η χρήση ραδιοσυχνότητας συνδυαστικά με τα αιμοπετάλια έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των ραβδώσεων (ραγάδες), στη χαλάρωση της εσωτερικής επιφάνειας των μπράτσων, της κοιλιάς, των προσαγωγών και οπουδήποτε η επιδερμίδα παρουσιάζει ατροφία.

Για τις ρυτίδες στα μάτια και τα χείλη: Ο συνδυασμός Fraxional ραδιοσυχνότητας με αιμοπεταλιακούς παράγοντες είναι πολύ αποτελεσματικός και στην περιοχή γύρω απ’ τα μάτια, καθώς αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και χαρίζει δυναμική στο βλέμμα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με μπότοξ, αν χρειάζεται. Τέλος, οι ρυτίδες του καπνιστή στο άνω χείλος, μια ακόμη δύσκολη περιοχή, εάν προετοιμαστεί με την έγχυση αιμοπεταλίων παράλληλα με Fraxional, παρουσιάζει θεαματική βελτίωση. Ανάλογα το βαθμό της βλάβης, η θεραπεία συνδυάζεται με έγχυση υαλουρονικού οξέος ή μπότοξ.

Για τα μαλλιά: Η τελευταία – μέχρι στιγμής – γνωστή και επιτυχής χρήση των αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων είναι για την αναζωογόνηση των μαλλιών.

Ενδεικτικό κόστος

Το κόστος των θεραπειών συνήθως κυμαίνεται στα 200 με 600 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο mariakardasi.gr.