Το μακιγιάζ είναι ο ο καλύτερος φίλος μας γιατί αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πόσες φορές, όμως ψάχνουμε να βρούμε τα καλλυντικά μας μέσα σε ακατάστατους σωρούς, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο;

Είναι λοιπόν σημαντικό να τακτοποιούμε τα διάφορα είδη μακιγιάζ που έχουμε, μολύβια, ρουζ, σκιές, κραγιόν, ώστε και να διατηρούμε τους κανόνες υγιεινής, αλλά και να τα βρίσκουμε γρήγορα και εύκολα.

Αρχικά πρέπει να ρίξουμε στο πάτωμα όλα τα υπάρχοντά μας προκειμένου να δούμε τι ακριβώς έχουμε στην κατοχή μας και να πετάξουμε όσα έχουν αλλοιωθεί γιατί έχουν ιδιαίτερη μυρωδιά ή έχει αλλάξει το χρώμα τους.

Μπορούμε να αγοράσουμε τα ειδικά χωρίσματα συρταριού που υπάρχουν στο εμπόριο προκειμένου να τοποθετήσουμε στα συρτάρια μας όλα τα κραγιόν που έχουν σπάσει τα πώματά τους Έτσι θα φτιάξουμε μια παλέτα με διαφορετικά χρώματα και θα έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Είναι σημαντικό για την υγεία του δέρματός μας να πλένουμε τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ, καθώς αποτελούν εστίες μικροβίων.

Για τα πινέλα του μέικ απ τα κύπελλα είναι μια πολύ πρακτική λύση.

Τα διαφανή τσαντάκια με φερμουάρ είναι μια πολύ καλή λύση για τα προϊόντα μακιγιάζ που παίρνουμε μαζί μας στην τσάντα σας και όταν ταξιδεύουμε.

Καλό θα είναι τέλος, να μην κρατάμε προϊόντα μακιγιάζ πάνω από δύο χρόνια!