Αφού επιλέξετε το νυφικό σας, το χτένισμά σας, το στυλ που θα έχει όλος ο γάμος σας, σειρά έχουν τα αξεσουάρ που θα βάλετε στα μαλλιά σας. Θα δώσουν την τελική πινελιά στο look σας.

Αν το νυφικό σας είναι απλό τότε μπορείτε σαφέστατα να βάλετε ότι αξεσουάρ θέλετε αν όμως το νυφικό σας είναι πολύ περίπλοκο τότε θα είναι καλύτερα να μην παραφορτώσετε τα μαλλιά σας.

Ανάλογα με την εποχή και την ώρα που θα τελεστεί το μυστήριο, συνδυάζονται και διαφορετικά αξεσουάρ. Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε στην αγορά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σε μεγάλη γκάμα προϊόντων σε διάφορες ποιότητες, σε όλες τις τιμές.

Θα σας συμβουλέψει ο κομμωτής σας ποια στολίδια είναι κατάλληλα για εσάς. Τα αξεσουάρ πρέπει να συμπληρώνουν το look της νύφης και να μην την κάνουν να φαίνεται υπερβολική αλλά μόνο εντυπωσιακή. Κατά τη διάρκεια της πρόβας στα νυφικά σαλόνια ζητήστε να σας δώσουν να δοκιμάσετε παράλληλα με το νυφικό σας διάφορα αξεσουάρ ώστε δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο για να το επιλέξετε. Υπάρχουν πολλά είδη, στεφανάκια από λουλούδια, τιάρες, μεμονωμένα άνθη κοκαλάκια, φρουκέτες κ.α.

Οίκοι νυφικών

Στους οίκους νυφικών αρχικά επιλέγοντας το νυφικό σου δίνουν και αξεσουάρ, τα οποία θα ταιριάζουν και στα μαλλιά σας.

Σε δεύτερη φάση στα κομμωτήρια έχουν ειδικά για νυφικά χτενίσματα, αξεσουάρ, τα οποία τα επιλέγουν ανάλογα με το νυφικό και με το χτένισμα. Και τέλος στα μαγαζιά με είδη κομμωτηρίου έχουν πολύ περισσότερες επιλογές για νυφικά αξεσουάρ.

Πέπλο

Το πέπλο τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά στο χώρο της μόδας. Το πέπλο συμβολίζει την αγνότητα της νύφης, αν και σήμερα αποτελεί παρά μόνο ένα αξεσουάρ που πρέπει να δείχνει ότι αποτελεί κομμάτι του νυφικού ώστε ολοκληρώνει τη νυφική εμφάνιση.

Υπάρχουν ατελείωτα σχέδια και χρώματα, όμως για να μη παρασυρθείτε θα πρέπει πριν αποφασίσετε αν θα το φορέσετε ή όχι, να λάβετε υπόψη πιο πέπλο ταιριάζει με το νυφικό σας και το χτένισμά σας.

Φυσικά μπορείτε να το συνδυάσετε και με άνθη, στρας κουαφ. Σε πολλές περιοχές το πέπλο είναι και κάτι σαν έθιμο που το κάνει δώρο η κουμπάρα στη νύφη. Το πέπλο πάντα σετάρεται με το νυφικό π.χ. με πέρλες το νυφικό, με πέρλες και το πέπλο. Με στρας το ένα, με στρας και το άλλο.

Αν έχετε επιλέξει και πέπλο για αξεσουάρ θα πρέπει να το συζητήσετε με τον κομμωτή σας, για το πώς θα συνδυάζεται με το χτένισμά σας. Αν έχετε ήδη πέπλο που αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο και θέλετε να το φορέσετε τότε πρέπει να διαλέξετε το νυφικό με βάση το πέπλο που έχετε ήδη.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το μακρύ πέπλο είναι περισσότερο επίσημο και ταιριάζει περισσότερο με ένα απλό νυφικό… ανάλογα με το σχέδιο του νυφικού, μπορεί να ταιριάζει κοντό πέπλο που θα φτάνει λίγο πιο κάτω από τους ώμους, αν για παράδειγμα έχετε ένα φορτωμένο νυφικό…

Όσο για τα χρώματα υπάρχει ό,τι θέλετε στην αγορά. Θα πρέπει όμως να είναι σίγουρο ότι ταιριάζει με το νυφικό που θα φορέσετε. Εάν θέλετε μπορείτε να το ταιριάξετε και να το στηρίζετε με τιάρα.

Σε ένα νυφικό με στυλ μπαλαρίνας, θα ταίριαζε ένα μακρύ πέπλο, όμως σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα νεανικό γάμο. Σε ένα πρωινό ή απογευματινό γάμο προτιμήστε ένα διακριτικό πέπλο.

Αντίθετα σε έναν βραδινό γάμο χρησιμοποιείστε ένα πιο εντυπωσιακό. Ένα πέπλο από τούλι με σατέν τελείωμα θα ταίριαζε απόλυτα σε έναν παραδοσιακό αυστηρό γάμο. Στη σημερινή εποχή οι νύφες για να αισθάνονται πιο άνετα, αποφεύγουν να φορούν πέπλο.

Πάντως ό,τι και να αποφασίσετε πρέπει να προσέξετε το πέπλο να μην κρύβει το νυφικό σας και το πρόσωπό σας. Αν πάντως έχετε επιλέξει να φορέσει πέπλο και χρειαστεί να το αφαιρέσετε στη δεξίωση, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με την κομμώτριά σας ποιος και πώς θα σας το αφαιρέσει για να μην χαλάσει το χτένισμά σας.

Προτείνεται κατά τη διάρκεια της δεξίωσης να το αφαιρέσετε από τη νυφική σας εμφάνιση, γιατί θα σας εμποδίζει την ώρα του φαγητού και του χώρου και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αλλοιωθεί η εικόνα του νυφικού σας χτενίσματος.

Τιάρα

Η τιάρα μπορεί να έχει κρύσταλλα ή πέρλες, στρας ή λουλούδια, χρωματιστές πέτρες ή πολύτιμα στολίδια. Ταιριάζει απόλυτα σε ένα βραδινό γάμο, είναι πιο επίσημο αξεσουάρ και μπορεί να φορεθεί και μετά το γάμο σε κάποια επίσημη εκδήλωση. Μπορεί να συνδυαστεί και με κάποιο κόσμημα για να έχετε ένα συνολικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αληθινά λουλούδια

Αν ο γάμος σας θα γίνει άνοιξη ή καλοκαίρι τότε θα ήταν πιο εντυπωσιακό να στολίσετε τα μαλλιά σας με φυσικά λουλούδια και τα συνδυάσετε με την ανθοδέσμη σας. Ανάλογα με το στυλ του χτενίσματος σας μπορείτε να επιλέξετε ένα στεφανάκι από μικρά τριαντάφυλλα ή κάποιο άλλο είδος που θα σας συμβουλέψει ο ανθοπώλης σας ή να βάλετε ένα μεγάλο άνθος, ιδιαίτερα αν ο γάμος σας γίνει σε μια παραλία.

Θα δώσει μία θαλασσινή νότα στο στυλ σας. Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση ή μια πιάστρα με λουλούδια ή ακόμη και κουφά μονόπλευρη, καλό θα ήταν ο ανθοπώλης σας να έρθει σε συνεννόηση με το κομμωτή σας, για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε κάποια δείγματα για να δοκιμάσετε και να αποφασίσετε τι είναι αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε για την διάρκεια των λουλουδιών, ώστε να μην έχουν μαραθεί πριν προλάβει να τελειώσει το μυστήριο. Φανταστείτε να φαίνεται ένα μαραμένο λουλούδι στα μαλλιά σας, γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο να ζητήσετε επιπλέον λουλούδια ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, επειδή είναι τρυφερά σπάνε, να έχετε μαζί σας για να τα αντικαταστήσετε.

Φουρκέτες

Πολύ εντυπωσιακός στολισμός είναι και οι φουρκέτες. Δίνουν ένα σικάτο στυλ με αρκετή θηλυκότητα. Θα τις βρείτε στολισμένες με πέρλες με κορώνες, με κρύσταλλα με πέτρες με κοχύλια ακόμη και με μικρά ψεύτικα ανθάκια. Δίνουν άλλο αέρα στην εμφάνισή σας, χαρίζοντας στυλ. Συνδυάζεται κομψά με ένα κοντό απλό πέπλο.

Συμβουλή

Χρησιμοποιείστε αξεσουάρ για τα μαλλιά σας, όμως μην είστε υπερβολική.

Νυφικό βέλο

Αν δε θέλετε να φορέσετε πέπλο πολύ καλή λύση είναι να φορέσετε ένα νυφικό βέλο. Επιλέξτε ένα όμορφο βέλο και δώστε μια πολύ μοντέρνα νότα στην νυφική σας εμφάνιση. Το βέλο μην φοβηθείτε ότι θα χαλάσει το νυφικό σας χτένισμα, αντιθέτως θα το αναδεικνύει περισσότερο.

Πηγή: gamosinfo.gr