Το καλοκαίρι είναι εδώ και περιμένει να το απολαύσετε…

Προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα και επιλέξτε σετ τραπεζαρίας και σαλόνια βεράντας ή σετ με τραπεζάκι και δύο καρέκλες και δημιουργήστε ένα χώρο φιλόξενο με στυλ και άνεση.

Οι επιλογές πολλές και τα ιδανικά προϊόντα αμέτρητα. Ότι βάλετε στο νου μπορεί να πραγματοποιηθεί! Πάμε λοιπόν μαζί να διαμορφώσουμε τον εξωτερικό χώρο με πέντε απλές κινήσεις!

Άνεση και στυλ στη διακόσμηση

Οι σχεδιαστές συμφωνούν σε μια απλή συμβουλή: φέρτε τα μέσα έξω! Αφού η άνεση και το στυλ είναι προτεραιότητα στον εσωτερικό χώρο έτσι θα πρέπει να είναι και στον εξωτερικό.

Τοποθετήστε μαξιλάρια διακοσμητικά για ομορφιά, χρώμα και άνεση. Φλοράλ ή μονόχρωμα η επιλογή είναι δική σας.

Περιπλανηθείτε στα διακοσμητικά κήπου και δείτε τις vintage επιλογές που έχετε όπως φαναράκια παλαιωμένα, σε κλασικές γραμμές που είναι σαν να έχουν βγει από εικόνες της δεκαετίας του 20′.

Μια όμορφη ιδέα για έξυπνη αποθήκευση με στυλ είναι τα καλάθια και τα κουτιά. Δίπλα από τα βασικά σας έπιπλα τοποθετήστε ένα καλάθι από φυσικό ραττάν και δείτε το χώρο να μεταμορφώνεται.

Μια ακόμα διακοσμητική πρόταση είναι να τοποθετήσετε ψάθινα πλεκτά καλαθάκια στο τραπεζάκι και να τα στολίσετε με κεριά και λουλούδια διακόσμησης.

Τέλος, εάν υπάρχει κάποιος ελεύθερος τοίχος τοποθετήστε χειροποίητα, ξύλινα ρολόγια τοίχου για να μην χάσετε την αίσθηση του χρόνου. Ποτέ πια ο υπαίθριος χώρος δεν θα είναι ο ίδιος.

Έπιπλα εξωτερικού χώρου

Για να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο υπαίθριο χώρο, επιλέξτε σετ τραπεζαρίας και σαλόνια βεράντας και υποδεχθείτε τους φίλους σας για να απολαύσετε τον μικρό παράδεισο που θα φτιάξετε.

Προσθέστε πολλά μαξιλάρια, κρεμάστε λουλούδια στους τοίχους και στα κάγκελα μαζί με υφάσματα και δώστε μία καλοκαιρινή πινελιά ξεγνοιασιάς και φρεσκάδας. Για μια ολοκληρωμένη και ανανεωμένη εμφάνιση τοποθετήστε κούνιες βεράντας και απογειώστε το αποτέλεσμα.

Tip: Για έναν μαγικό υπαίθριο χώρο με έξτρα ζεστασιά και ρομαντική διάθεση, τοποθετήστε διακοσμητικό φωτισμό και μεταφερθείτε σε μια άλλη πραγματικότητα.

Λειτουργικός υπαίθριος χώρος

Μόλις καταλάβετε τι ανάγκη έχετε, σκεφτείτε πραγματικά την κατάλληλη διάταξη για την καλύτερη δυνατή άνεση.

Συχνά οι άνθρωποι τοποθετούν πολλές καρέκλες και μεγάλα έπιπλα στον εξωτερικό χώρο, ενώ θα πρέπει ο υπαίθριος χώρος να είναι το ίδιο άνετος και το ίδιο καλά σχεδιασμένος όπως είναι ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού.

Ένα σετ με τραπεζάκι και δύο καρέκλες μπορεί να είναι η ιδανική λύση για το μικρό σας μπαλκόνι. Φροντίστε να διατηρήσετε ένα ενιαίο ύφος στη διακόσμηση, όπως κάνετε και στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Σωστή επιλογή υλικών

Όλα τα έπιπλα που προορίζονται για εξωτερικό χώρο είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στα έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο κάποια υλικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή από άλλα.

Το κόστος είναι ένα βασικό κριτήριο καθώς επηρεάζει την επιλογή της πρώτης ύλης. Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν τα έπιπλα κήπου και βεράντας  θα είναι εκτεθειμένα όλο το χρόνο έξω ή θα αποθηκεύονται τους χειμερινούς μήνες.

Υλικά όπως το μέταλλο, το αλουμίνιο, η ακακία, το συνθετικό wicker, το teak, το ράτταν, το ξύλο Meranti, το Polywood  θα γίνουν το βασικό σας λεξιλόγιο κατά τη διάρκεια της αναζήτησής σας. Πλήθος υλικών υπάρχει και στα υφάσματα με το textilene και το καραβόπανο στις πρώτες επιλογές.

Κρεμαστή αιώρα

Σημαντικό είναι να λάβετε υπόψιν την άνεση αλλά και το υλικό κατασκευής τους. Υπάρχουν αιώρες για ένα άτομο αλλά και για περισσότερα. Σίγουρα μια αιώρα για περισσότερα από τέσσερα άτομα δεν θα είναι άνετη.

Επιλέξτε ύφασμα ιδανικό για αυτό που ζητάτε, βαμβακερό ή νάιλον ή με ειδική ύφανση από αργαλειό είναι κάποιες από τις επιλογές.

Οι αιώρες Amazonas διαθέτουν πολλά χρώματα, είδη αλλά και μεγέθη. Το αβαντάζ της κρεμαστής αιώρας είναι ότι μεταφέρεται πολύ εύκολα χωρίς να καταλαμβάνει χώρο.

Επιλέξτε αιώρα με κουνουπιέρα για επιπλέον χαλάρωση, μακριά από τους ενοχλητικούς καλοκαιρινούς επισκέπτες. Ιδανική επιλογή για εκείνους που επιλέγουν να κάνουν camping και ο χώρος είναι βασική προτεραιότητα.

Συνθέστε το απόλυτο καλοκαιρινό τοπίο μαζί με περισσότερα καλοκαιρινά αξεσουάρ και αφήστε τους ήχους της πόλης πίσω σας!

Η καλοκαιρινή σας όαση είναι έτοιμη, υποδεχθείτε το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο και δημιουργήστε σκηνικά χαλάρωσης στον προσωπικό σας χώρο.

Είναι ωραίο να ζωντανεύουν οι υπαίθριοι χώροι προσθέτοντας τα πιο ζεστά στοιχεία του εσωτερικού, βάζοντας αξεσουάρ όπως καλάθια και κουτιάρολόγια τοίχου χειροποίητα ξύλινα και μικροαντικείμενα που θα δώσουν την σπιτική ατμόσφαιρα στην ύπαιθρο.

Τολμήστε να κάνετε τη διαφορά και μην στέκεστε σε στερεότυπες διακοσμητικές λύσεις.