Και ήρθε η εποχή, που θα πρέπει με βαριά καρδιά να κάνουμε την αλλαγή στις ντουλάπες. Να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα και να αποχαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας. Μία διαδικασία που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν, αλλά  δεν γίνεται. Εκτός και αν διαθέτετε πολλούς χώρους και δεν χρειάζεται να κάνετε το ανεβοκατέβασμα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα η αλλαγή της ντουλάπας δεν θέλει κόπο (ούτε και χρόνο), αλλά έξυπνους τρόπους, που θα την κάνουν να μοιάζει με… παιχνιδάκι. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Κάντε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Καλοί οι συναισθηματικοί δεσμοί, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να πάρετε απόφαση ότι δε μπορείτε να κρατάτε ρούχα που δεν πρόκειται να τα φορέσετε. Κρατήστε κάποια κομμάτια με τα οποία είστε περισσότερο συναισθηματικά δεμένοι και τα υπόλοιπα που δεν πρόκειται να φορέσετε, αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα πετάτε. Αν είναι σε καλή κατάσταση, χαρίστε τα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Πλύντε τα. Αφού κατασταλάξετε ποια ρούχα θα κρατήσετε, τα πλένετε. Ακόμη και αν κάποιο κομμάτι το έχετε φορέσει μία φορά. Επίσης, τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά.

Δεν χρειάζονται σιδέρωμα. Ναι, θυμάστε κι εσείς τη μητέρα σας που σιδέρωνε τις στοίβες με τα καλοκαιρινά για να τα ανεβάσει πάνω. Μεταξύ μας, μάταιος κόπος αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν ατσαλάκωτα μετά από τόσο καιρό φύλαξης. Οπότε γλιτώστε χρόνο για κάτι που θα το κάνετε αργότερα.

Ξεχωρίστε τα. Αν έχετε οικογένεια, αποθηκεύσετε αλλού των παιδιών κι αλλού τα δικά σας. Επίσης, αν δεν έχετε πολλούς χώρους, θα σας βολέψουν οι σακούλες κενού αέρος, που εξοικονομούν χώρο και προστατεύουν τα ρούχα από την υγρασία. Τηρείστε, όμως, τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν πάλι, τα βάλετε σε συρτάρια ή ράφια, μην ξεχάσετε τα αρωματικά ντουλάπας, τα οποία μέσα στον χειμώνα θα πρέπει να τα ανανεώσετε για περισσότερη φρεσκάδα στα ρούχα.