Φαίνεται πως ο Harry είχε δίκιο όταν είπε στη Sally ότι οι άντρες δεν μπορούν να είναι φίλοι με τις γυναίκες. «Οι άντρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι γιατί το σεξ μπαίνει πάντα στη μέση» είχε πει ο Billy Crystal στη Meg Ryan στην ταινία «When Harry Met Sally» του 1989.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η φιλία των ανδρών με το αντίθετο φύλο προέρχεται από σεξουαλική έλξη, ανεξάρτητα από το αν είναι σε σχέση ή όχι.

Οι γυναίκες, από την άλλη, είναι πολύ πιθανό να θεωρούν τη φιλία τους με κάποιον άντρα πλατωνική και συνήθως ελπίζουν σε κάτι παραπάνω αν η δική τους σχέση δεν πηγαίνει καλά.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Wisconsin μελέτησαν 88 «ζευγάρια» φίλων, από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την έλξη που αισθάνονταν ο ένας για τον άλλο μέσα από σειρά ερωτήσεων.

Οι άντρες –είτε είχαν σχέση είτε ήταν single- είχαν περισσότερες πιθανότητες να ελκύονται από τις φίλες τους και να θέλουν να βγουν ραντεβού μαζί τους.

Έτειναν επίσης να πιστεύουν ότι οι φίλες τους μπορεί να τους έβλεπαν ερωτικά, ακόμη κι αν δεν ίσχυε αυτό.

Οι single και οι δεσμευμένες γυναίκες παραδέχτηκαν επίσης ότι ένιωθαν κάποιου είδους έλξη για τον φίλο τους, αλλά οι δεσμευμένες ήθελαν κάτι παραπάνω μόνο αν η δική τους σχέση δεν πήγαινε καλά, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Οι γυναίκες ακόμη δεν ένιωθαν τόση έλξη αν ο φίλος τους είχε σχέση.