Σε λιγότερο από ένα έτος μετά την εγκατάσταση μιας βιομηχανίας που λανσάρισε τα βιώσιμα γυαλιά, ο Gucci και η Safilo είναι στην ευχάριστη θέση να προβούν σε περαιτέρω δέσμευση για την περιβαλλοντική ευθύνη με νέες φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και για πρώτη φορά, γυαλιά ηλίου κατασκευασμένα από υγρό ξύλο – ένα καινοτομικό βιοδιασπώμενο υλικό που χρησιμοποιείται πρώτη φορά στον τομέα των γυαλιών.

Ως μέρος ενός παγκόσμιου φιλικού προς το περιβάλλον προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί για τη σταδιακή μείωση των επιπτώσεων της εταιρείας στο περιβάλλον, ο Οίκος ξεκίνησε την πρώτη 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία με FSC (Forest Stewardship Council) και θα επεκτείνει τώρα αυτή τη συσκευασία για γυαλιά στις συλλογές του.
Η νέα μοναδική αναδιπλούμενη θήκη ελαχιστοποιεί το χώρο αποθήκευσης, περιορίζοντας ταυτόχρονα το βάρος και το ύψος των μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του βοηθάει στη μείωση κατά 60% των εκπομπών CO2.

Η μοντέρνα και εκλεπτυσμένη θήκη θα φέρει το βρόχο Mobius, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο που χρησιμοποιείται για να ορίσει τα ανακυκλώσιμα υλικά. Μετά την αγορά, οι πελάτες θα λάβουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και ένα ειδικό φάκελο, προκειμένου να μπορούν να στείλουν την θήκη σε ειδικό κέντρο ανακύκλωσης, όπου μπορεί να ανακυκλωθεί για να φτιαχτούν νέα προϊόντα. Επιπλέον, οι πιστοποιημένες με το χαρτί FCS τσάντες, αντανακλούν τα υπάρχοντα βιοδιασπώμενα υλικά του Οίκου . Η νέα θήκη είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από το Μάιο στις μπουτίκ Gucci για τα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά γυαλιά ηλίου – και από τον Αύγουστο μέσω του παγκοσμίου δικτύου διανομής τόσο για τους σκελετούς οράσεως όσο και για τα γυαλιά ηλίου.

Επιπλέον, ο Gucci είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μελλοντική εισαγωγή των γυαλιών ηλίου από υγρό ξύλο, ένα βιοδιασπώμενο υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, που αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική λύση για το πλαστικό που συνήθως χρησιμοποιείται στην παραγωγή γυαλιών.

Το Υγρό ξύλο διαθέτει μια σύνθεση από βιολογικά υλικά με βάση: ίνες ξύλου από τα αειφόρα δάση και λιγνίνη από τη διαδικασία παρασκευής χαρτιού και φυσικό κερί.

Το αρχικό πρωτότυπο μοντέλο σε ημι-ματ μαύρο με γκρι ντεγκραντέ φακούς από γυαλί, έχει δημιουργηθεί με έμπνευση το μπαμπού, ένα must-have στην πιο πρόσφατη συλλογή γυαλιών ηλίου Gucci, και αποτελεί ένα επαναστατικό υλικό πιστό στην δέσμευση του Gucci απέναντι στην περιβαλλοντική ευθύνη.

Εκτός από τις αρθρώσεις, το μικρά μεταλλικά δακτυλίδια που υπογραμμίζουν τις ενώσεις από μπαμπού, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα μέταλλα.

Εν τω μεταξύ τα mineral γυαλιά ενισχύουν το κομψό στυλ σε αυτά τα μεγάλα, σε στυλ μάσκες μοντέλα.