Εκτός από βασικό υλικό ζαχαροπλαστικής, σνακ και κρύο ή ζεστό αρωματικό ρόφημα, η σοκολάτα γίνεται και θεραπεία ομορφιάς για την επιδερμίδα. Μια σκουρόχρωμη μάσκα που έχει την όψη και την bitter γεύση της λιωμένης κουβερτούρας αναζωογονεί σε βάθος την κουρασμένη επιδερμίδα του προσώπου, ενώ παράλληλα σας χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία και υγιή λάμψη.

Αρχικά αφαιρούμε προσεκτικά τα κατάλοιπα που έχουν προσκολληθεί στην επιφάνεια του δέρματος κατά τη διάρκεια της μέρας. Μετά χρησιμοποιούμε ένα πίλινγκ το οποίο περιέχει ένζυμα και μικροσφαιρίδια ώστε να συνδυάζει τη χημική με τη μηχανική απολέπιση για το βαθύτερο δυνατό καθαρισμό του δέρματος.

Απλώνουμε σε καθαρή επιδερμίδα ένα κόκκινου χρώματος serum το οποίο περιέχει πολτοποιημένο κόκκινο σταφύλι μαζί με τα θρυμματισμένα κουκούτσια που αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Κάνουμε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Αφού ολοκληρωθεί το μασάζ απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και σκουπίζουμε ταμποναριστά την επιδερμίδα με καθαρά χαρτομάντιλα.

Σειρά έχει η μάσκα σοκολάτας, η οποία εκτός από λιωμένους κόκκους κακάο περιέχει ενυδατικά συστατικά, όπως βούτυρο και συνένζυμο Q10. Η μάσκα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα και ενισχύει τους αμυντικούς μηχανισμούς ενάντια στους εξωγενείς παράγοντες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανσή της. Η μάσκα αυτή, η οποία έχει το χρώμα αλλά και τη γεύση της σοκολάτας είναι τόσο δραστική που μόλις την αλείψουμε στην επιδερμίδα νιώθουμε ένα ελαφρύ τσούξιμο. Μετά από λίγα λεπτά το τσούξιμο υποχωρεί και η μάσκα παραμένει στο πρόσωπο για 20 περίπου λεπτά εξασφαλίζοντας ενυδατική, αντιγηραντική και αντιοξειδωτική προστασία, καθώς δρα σε συνεργασία με το serum των σταφυλιών, το οποίο έχει προηγηθεί. Ειδικά το συνένζυμο Q10 που περιέχεται στη σύνθεσή της εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει από την οξείδωση του ινοβλάστες, διεγείροντας κατ’ αυτό τον τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και αυξάνει το ενεργειακό δυναμικό των κυττάρων επιταχύνοντας το ρυθμό ανάπλασής τους.

Επίσης, το έντονο άρωμα της σοκολάτας που αναδίδει, διεγείρει μέσω της όσφρησης την παραγωγή ενδορφινών στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να νιώθουμε μια αίσθηση ευφορίας όση ώρα διαρκεί η θεραπεία. Μόλις περάσει το 20λεπτο αφαιρούμε τα στεγνά υπολείμματα της μάσκας με ένα βρεγμένο βαμβάκι και διαπιστώνουμε ότι επιδερμίδα αποκτά μια ροδαλή υγιή λάμψη.

Πηγή: woman.eportal.gr