Μπαίνοντας σε κάποιο σπίτι, άλλοτε νοιώθετε μια ζεστή και φιλόξενη οικογενειακή ατμόσφαιρα, άλλοτε νοιώθετε ότι μπαίνετε σε ένα λιτό χώρο χαλάρωσης και διανόησης και άλλοτε διαπιστώνετε ένα κοσμοπολίτικο ύφος, ή την αυστηρότητα του high tech!

Δείτε ποιο στυλ διακόσμησης προτιμούν τρεις διαφορετικοί τύποι γυναικών.

Διανοούμενη

Για να μπορεί να χαλαρώνει το κορμί και το μυαλό της, χρειάζεται μεγάλους χώρους που να δίνουν την αίσθηση του άδειου. Τα έπιπλά της είναι λίγα, ίσα-ίσα για να εξυπηρετούν τις βασικές χρηστικές της ανάγκες, και τα περισσότερα έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Τα χρώματα στους τοίχους και στη διακόσμηση περικλείουν τη γοητεία και τη μαγεία της ερήμου, αλλά και τη σιωπή και το φως της. Οι τοίχοι συνήθως είναι γυμνοί και τα έπιπλά της από ξύλο σε συνθέσεις που αποπνέουν έντονα το γήινο στοιχείο.

Οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει «οπτική αναστάτωση», όπως ρούχα, παιχνίδια και αναμνηστικά… είναι κλεισμένα σε ντουλάπες!

Φιλάρεσκη

Γι αυτό το είδος γυναίκας, το σπίτι αποτελεί μία προβολή του εαυτού της! Είναι συμμετρικό, υποβλητικό και βαμμένο με ψυχρά χρώματα στους τόνους του νερού. Οι χώροι είναι μοντέρνοι, τα έπιπλα σε στυλ high tech, αναμεμιγμένα τέλεια με λειτουργικά και χρηστικά αντικείμενα με κάποιες πινελιές σε ζεστές αποχρώσεις.

Το δέρμα, το κρύσταλλο και το ατσάλι κυριαρχούν, ενώ οι επιφάνειες είναι στιλπνές και καθρεπτίζουσες, αντανακλώντας στο νου τη… διαχρονική κομψότητα!

Ευαίσθητη

Γι αυτή τη γυναίκα το σπίτι είναι το όριο ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή. Μεγάλοι χώροι γεμάτοι μικρά πράγματα! Ζεστό, οργανωμένο και πάντα ανοικτό στους φίλους. Αυτό είναι το σπίτι της τρυφερής, φιλόξενης και ανοιχτόκαρδης γυναίκας. Απλό αλλά με προσωπικότητα και αυθεντική γοητεία.

Συνήθως είναι επιπλωμένο σε στυλ country, με βαμμένες ή αφινίριστες επιφάνειες, ξύλινες σανίδες στα πατώματα και δεκάδες μικροαντικείμενα σε κοινή θέα, πρώτα γιατί θυμίζουν κάτι αγαπημένο και ύστερα γιατί αρέσουν αισθητικά.

Η κουζίνα είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού, συνήθως πολύ ευρύχωρη και φωτεινή, και επιτελεί διπλό σκοπό. Εκεί όχι μόνο μαγειρεύεται το φαγητό, αλλά μαζεύονται και οι φίλοι!

Πηγή: noikokyra.gr