Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός;

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να την επιλέξετε


ΓΥΝΑΙΚΑ
11:42
04/01/2012
Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός;
5
loading

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει μια γυναίκα που εγκυμονεί είναι το αν θα γεννήσει με καισαρική ή με φυσιολογικό τοκετό.

Φυσικά η καισαρική έχει τα υπέρ και τα κατά της και είναι στο χέρι σας το τι θα επιλέξετε τελικά.

• Η καισαρική επιλέγεται όταν το έμβρυο δεν έρχεται με το κεφάλι κατά τη διάρκεια της γέννας. Τότε το χειρουργείο είναι έτοιμο και η μέθοδος αυτή επιβάλλεται, αφού είναι επικίνδυνο για το νεογνό.

• Όταν η σπονδυλική στήλη του μωρού είναι κάθετη προς την σπονδυλική στήλη της μητέρας τότε η καισαρική είναι απαραίτητη να γίνει, αφού με φυσιολογικό τοκετό μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα.

• Όταν μία γυναίκα είναι πάνω από 35 ετών καλό θα ήταν η γέννα να γίνει μέσω καισαρικής, αφού για πρώτο παιδί ,θεωρείται μεγάλη σε περίπτωση μάλιστα που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της γέννας.

• Σε περίπτωση που η μητέρα έχει δίδυμα, είναι προτιμότερο να ακολουθήσει αυτήν την μέθοδο, παρά τον φυσιολογικό τοκετό.

Εάν μία γυναίκα έχει χειρουργηθεί πρόσφατα για ινομυώματα, καλό θα ήταν να επιλεγεί η καισαρική τομή, αφού είναι πολύ πιθανό με τον φυσιολογικό τοκετό να προκληθεί αιμορραγία.

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν πλέον να γεννήσουν με τη μέθοδο της καισαρικής. Προτού πάρετε πάντως την τελική απόφαση, καλό θα ήταν να συζητήσετε με το γιατρό σας και να καταλήξετε από κοινού με ποιον τρόπο θα γεννήσετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar xaroula

  Ο φυσιολογικός τοκετός δεν συγκρίνεται με την καισαρική.

 2. avatar Diego

  Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εμείς γεννήσαμε Πάσχα και στο μαιευτήριο (ένα από τα δύο μεγαλύτερα της Αθήνας με πάνω από 10.000 γέννες το χρόνο) τη μέρα εκείνη έγιναν όλες κι όλες 6 γέννες!! Τυχαίο? Δεν νομίζω! Σιγά μη χάσουν τις διακοπές τους οι γιατροί.

 3. avatar antivazelos

  ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ:
  1. Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌΣ ΤΟΚΕΤΟΣ.
  2. ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.

  1. avatar supergoofy

   @Αντιβαζελος: 1. Πλέον το επιλέγουν και οι γυναίκες ανάλογα την περίσταση, ηλικία ή κάποιες ιδιαίτερες συνθhκές που συντρέχουν με την καθοδήγηση βέβαια και του γιατρού.
   2. Ο γυναικολόγος δεν παίρνει πάντα παραπάνω λεφτά (πρόσφατα γέννησε ή γυναίκα μου και μας ενημέρωσε ο γιατρός πριν τη γεννά ότι ή αμοιβή του θα είναι ίδια είτε επιλέξουμε φυσιολογικό είτε καισαρική ), οι κλινικές χρεώνουν παραπάνω συνήθως στα 500 έξτρα λόγω των αναλωσίμων που θα χρησιμοποιηθούν και 3. το διπλάσιο ή του τριπλασίου του θέματος έχει να κάνει με την πόλη που θα γίνει ή διαδικασία. Ενδεικτικά σου λέω ότι γεννήσαμε στη Σαλονίκη γιατί τέτοιες ήταν οι συνθήκες αλλά αν επιλέγαμε την Αθήνα τότε θα μας έβγαινε κοστούμι διπλάσιο ή και τριπλάσιο (μιλάω για ιδιωτική κλινική πάντα).

  2. avatar eleni

   Από όσο ξέρω εγώ χωρίς να έχω γεννήσει ακόμα, εδώ στην Κρήτη, μερικοί γυναικολόγοι παίρνουν τα ίδια χρήματα είτε με καισαρική είτε με φυσιολογικό τοκετό...Η πληρωμή της κλινικής όμως είναι πολύ διαφορετική γιατί απαιτούνται χρήματα εππλέον για τον αναισθησιολόγο, τα έξοδα νοσηλείας (επιπλέον φάρμακα, γάζες κ.ά). Σίγουρα μερικοί γιατροί υποστηρίζουν την καισαρική γιατί θα έχουν και τα ποσοστά τους από τις κλινικές αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και "γιατροί-άνθρωποι" που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν κάθε πελάτισσα τους να ζήσει την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού που είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει