Ένα πανεύκολο γλυκό για τους λάτρεις του καφέ! Συνοδεύει τέλεια κάθε είδος καφέ.

Υλικά:

φόρμα κέικ 24 εκατοστά
300 γραμμάρια κουβερτούρα (70% κακάο)
250 γραμμάρια βούτυρο
5 αυγά
110 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 ml φρέσκο εσπρέσσο
75 γραμμάρια αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°c (αν χρησιμοποιήσετε αέρα στους 140°c). Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος την φόρμα μας. Σπάμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί προσθέτοντας το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με 50 γραμμάρια ζάχαρη. Σε διαφορετικά μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τα κοσκινίζουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.

Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας). Ετοιμάζουμε τον εσπρέσσο και τον ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (60 γραμμάρια). Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό με το μισό σιρόπι και αφήνουμε για πέντε λεπτά να τραβήξει. Το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.

Πηγή: sintagespareas.gr