Αυτοί οι πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι, όταν οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι αλλά και πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την οικογένειά τους. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί αφού τα μωρά μεγαλώνουν εκείνη η περίοδος που ήταν βρέφη λείπει τρομερά στους γονείς. Παρ’ όλη την κούραση, την αϋπνία, το αίσθημα ότι τα κάνουν όλα λάθος, είναι αδύνατον να ξεχαστούν αυτοί οι μήνες. Φυσικά μην το πείτε αυτό σε κάποιον γονέα με νεογέννητο μωρό γιατί το πιθανότερο είναι να φάτε ξύλο, αλλά στους βετεράνους γονείς σίγουρα λείπει αυτή η περίοδος και ιδού οι λόγοι!

Τα νεογέννητα μωρά είναι «ευέλικτα» στις μετακινήσεις

Καροτσάκι, μάρσιπος, πορτ μπεμπέ και φύγατε! Δεν χρειάζεται καν να τους φορέσετε παπούτσια, αν εκείνη τη στιγμή δεν μπορείτε να τα βρείτε. Δεν βγάζουν διαπεραστικές κραυγές και δεν φέρνουν αντιρρήσεις όπου και να πάτε, όσο και να κάτσετε. Θέλετε να πάτε για ψώνια; Μπορείτε άνετα να πάρετε το μωρό μαζί σας χωρίς να σας ζητήσει να σηκώσετε όλο το σουπερ μάρκετ και χωρίς να γκρινιάξει ότι κουράστηκε. Ίσως μάλιστα ρίξει κι έναν υπνάκο στο καρότσι. Ευτυχία!

Είναι εύκολα στο φαγητό

Έχετε δύο επιλογές: στήθος ή μπιμπερό. Ίσως να νιώθετε ένοχες για την επιλογή σας (δεν πρέπει) ή να ντρέπεστε για την επιλογή σας (και πάλι δεν πρέπει.) Ανεξάρτητα από τον τρόπο διατροφής ενός μωρού, η διαδικασία είναι απλή: ανοίγει το στόματάκι του και τρώει. Δεν θα φρικάρει επειδή κόψατε λάθος το μήλο, επειδή είδε κουκουτσάκι στο καρπούζι, επειδή το μπιφτέκι ήταν ψάρι τελικά κι ούτω καθεξής! Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…