Συνήθως, όταν πλένουμε τα πιάτα, σκοπό έχουμε να τα καθαρίσουμε από τα υπολείμματα φαγητών και να τα κάνουμε να μυρίσουν όμορφα κλπ. Λίγοι όμως σκεφτόμαστε να τ’ απαλλάξουμε και από τα βακτηρίδια που δημιουργούνται γρήγορα και σε υγρό περιβάλλον.

Το σαπούνι που χρησιμοποιούμε, τι κάνει; Τα καθαρίζει από τα φαγητά και τις βρομιές και τους δίνει μυρωδιά. Γι’ αυτό, καλό είναι όταν τα ξεπλένουμε, να προσθέσουμε στο νερό ξύδι, που σκοτώνει τα βακτηρίδια, είναι οικολογικό, δεν θα βλάψει την υγεία και  καθαρίζει τα πιάτα από τυχόν λίπη, που το απορρυπαντικό δεν κατόρθωσε να καθαρίσει.

Όταν πλένουμε τα πιάτα, δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνουμε υγρά πάνω στον νεροχύτη. Πάντα πρέπει να στεγνώνονται αμέσως, γιατί τα βακτηρίδια δεν ζουν σε στεγνό περιβάλλον.

Όσο για σας που έχετε πλυντήριο πιάτων και αγαπάτε το περιβάλλον, στη θήκη λαμπρυντικού βάλτε άσπρο ξύδι που θα γυαλίσει τα πιατικά σας περισσότερο, θα αποτρέψει τη δημιουργία αλάτων στο πλυντήριο και δεν θα βλάψει το περιβάλλον.

Πηγή: meacolpa.blogspot.com