Μια πανεύκολη συνταγή για αχνιστά και λαχταριστά κεκάκια που χρειάζονται μόνο 5 λεπτά από το χρόνο σας. Ιδανικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Υλικά

375 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γραμμ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 βανίλια
160 ml σπορέλαιο
180 ml ξινόγαλα
200 γραμμ. ανάμεικτα (κατεψυγμένα) φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια, το σπορέλαιο, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα ή με κουτάλι, γρήγορα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για ατομικά κεκάκια ή χρησιμοποιούμε φορμάκια μιας χρήσης. Ισομοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄. Τα αφήνουμε να σταθούν 5΄ στη φόρμα και τα ξεφορμάρουμε να κρυώσουν.

μερίδες 12

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Πηγή + φώτο: argiro.gr