Η αρχή της διάγνωσης σχετικά με τις ανάγκες των μαλλιών σας γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα καλό σημάδι για να τεστάρετε το τριχωτό σας είναι μετά από ένα καυτό μπάνιο. Τις περισσότερες φορές μετά, αν έχετε ευαισθησία θα αισθανθείτε κνησμό.

Άλλο ένα σημάδι, είναι τα γνωστά στους περισσότερους και περισσότερες «μικρά ασπράκια», που συνήθως διακρίνονται να΄ χουν πέσει στους ώμους. Όταν τα «ασπράκια» είναι σ’ όλο το κεφάλι και μικρά σε διάσταση, λέγεται πιτυρίδα, ενώ όταν βρίσκονται τοπικά -κυρίως στα πλαϊνά της κεφαλής- ονομάζεται ξηροδερμία.

Για την επίλυση τους δοκιμάστε ειδικά σαμπουάν για κάθε πρόβλημα ξεχωριστά. Τα προϊόντα που περιέχουν μέντα θα καταπραΰνουν το τριχωτό και η ανακούφιση θα είναι άμεση και αποτελεσματική.

Ψηλαφίστε τα μαλλιά σας, κυρίως τις άκρες σας. Αν σας φαίνονται ξερές, σκληρές και ταλαιπωρημένες, τότε τα μαλλιά σας χρειάζονται άμεσα ενυδάτωση. Η απλή μαλακτική δεν αρκεί. Χρειάζεστε μάσκες για ενυδατική και εντατική θεραπεία.
Σε περίπτωση που οι άκρες σας σπάνε να κοιτάξετε για μάσκες που προσφέρουν αναδόμηση. Επίσης ένα καλό κούρεμα θα σώσει την κατάσταση εφόσον έπειτα θα ακολουθηθεί από μια σωστή και διαρκή θεραπεία.

Ο επιθυμητός χρόνος ανάμεσα σε 2 κουρέματα είναι οι 45 μέρες. Επιπλέον οι περισσότερες από σας που κάνετε βαφή ή ανταύγειες, να χρησιμοποιείτε προϊόντα που αναγράφουν για «βαμμένα μαλλιά», καθώς όταν τα μαλλιά σας είναι υγιή, τότε και το χρώμα θα ΄χει διάρκεια και λάμψη.

Αυτό οφείλεται στο ότι, όταν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα τα λέπια της τρίχας είναι ανοιχτά και το χρώμα ξεθωριάζει, σε αντίθεση με τα υγιή που κλείνουν τα λέπια και κλειδώνουν μέσα τους το χρώμα.

Ο σωστός χρόνος για τις μάσκες είναι 5-10 λεπτά , 2-3 φορές την εβδομάδα.

Να ξέρετε πως μπορείτε να συνδυάζετε τα σαμπουάν σας , δηλαδή στο 1ο χέρι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για ενυδάτωση και στο 2ο για αναδόμηση, για ολοκληρωμένη αγωγή.

Τα προϊόντα σιλικόνης πρέπει να κοιτάτε αν περιέχουν εκχύλισμα από μετάξι ή κάτι παρόμοιο. Θα θρέψει πολύ τα μαλλιά σας και θα τους προσφέρει εσωτερική αναδόμηση, αλλιώς θα είναι απλά ένα καλλυντικό προϊόν, το οποίο θα λειάνει τις άκρες σας, αλλά δε θα τους προσφέρει καμία θεραπεία.

Συμβουλή της εβδομάδας: Χρησιμοποιήστε προϊόντα κατάλληλα για το πιστολάκι και πρέσα. Θα προστατέψουν την τρίχα σας από τη θερμότητα και δε θα την αφυδατώσουν εσωτερικά, με μελλοντικό αποτέλεσμα να κοπεί.

Πηγή: fe-mail.gr