Όταν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, θα πρέπει να μειώσετε το λίπος και όχι να χάσετε μυϊκή μάζα. Το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνες για την επισκευή και τη διατήρηση των μυών. Ενσωματώνοντας στη διατροφή σας σνακ γεμάτα πρωτεΐνη, θα διασφαλίσετε ότι το σώμα σας λαμβάνει όλα τα κρίσιμα συστατικά για τη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά.

Υπάρχουν μερικά πράγματα, όμως, που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ή προετοιμάζετε τα μικρογεύματά σας. Ένα από αυτά είναι να βεβαιωθείτε ότι το σνακ σας σάς προσφέρει πρωτεΐνη σε ικανοποιητικό βαθμό.

«Η πρωτεΐνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να προάγει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού», εξηγεί στο eatthis.com η διαιτολόγος Amy Goodson. «Όταν καταναλώνετε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνες, είναι πιθανό να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και λιγότερο επιρρεπείς στην υπερκατανάλωση τροφής αργότερα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους».

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τρεις προτάσεις για σνακ που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, αλλά και και να αποκτήσετε μύες.

Τυρί cottage με κράκερς ολικής άλεσης

τυρί cottage

Το τυρί cottage είναι πραγματικά βασικό προϊόν όταν πρόκειται για σνακ. Η Goodson συνιστά να απολαμβάνετε μισό φλιτζάνι τυρί cottage χαμηλών λιπαρών με φέτες φρέσκου αγγουριού και κράκερς ολικής άλεσης.

Το θετικό με το τυρί cottage είναι ότι έχει λίγες θερμίδες, αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για να ενισχύσει τον κορεσμό, κάτι που είναι βασικό, όταν θέλετε να χάσετε βάρος. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού έχει μόλις 90 θερμίδες και παρέχει περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Παίρνετε, επίσης, μια εντυπωσιακή δόση ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου.

Χούμους με μπαστουνάκια μοτσαρέλας και καρότα

Το φρέσκο χούμους αποτελεί πάντα καλή επιλογή για ένα σνακ, το οποίο θα σας κρατήσει μακριά από παρασπονδίες για αρκετή ώρα. Η Goodson προτείνει να απολαύσετε δύο κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σας χούμους με δύο μπαστουνάκια μοτσαρέλας και μερικά καρότα για ένα σνακ που έχει λιγότερες από 250 θερμίδες. Δύο κουταλιές της σούπας χούμους αντιστοιχούν σε περίπου 82 θερμίδες και παρέχουν τρία γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης και δύο γραμμάρια φυτικών ινών.

Βραστά αυγά

Βραστά αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική τροφή για απώλεια βάρους, καθώς έχουν λίγες θερμίδες και παρέχουν έξι γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης έκαστο. Προτιμήστε καλά βρασμένα αυγά, τα οποία θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα.