Οι γιορτές τελείωσαν και σίγουρα τις παρασπονδίες μας τις κάναμε όλοι. Τι γίνεται, όμως, την επόμενη μέρα όταν το τζιν μας δεν κουμπώνει και τόσο εύκολα ή το αγαπημένο μας casual φόρεμα δεν είναι πάνω μας όπως το είχαμε συνηθίσει;

Υπάρχει μια αλλαγή στη διατροφή μας που μπορούμε να κάνουμε και, σύμφωνα με το eatthis.com, θα μας βοηθήσει να χάσουμε τα… εορταστικά κιλάκια πιο γρήγορα!

Συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να χάσετε βάρος ευκολότερα

Απώλεια βάρους

Πριν, ωστόσο, περάσουμε στη διατροφική αλλαγή που θα μπορούσε να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους σας, δείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

Τρώτε αρκετές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες: Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι τα πιο χορταστικά, οπότε η ενσωμάτωσή τους σε κάθε γεύμα και σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτες για περισσότερη ώρα. Βοηθώντας σας έτσι να σταματήσετε το άσκοπο τσιμπολόγημα και την υπερκατανάλωση τροφών, υποστηρίζοντας τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Τρώτε πέντε διαφορετικές τροφές κάθε μέρα: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, και είναι επίσης σχετικά χαμηλά σε θερμίδες σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στα προϊόντα να είναι ιδιαίτερα χορταστικά και ένας ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο πιάτο φαγητό με λογικό αριθμό θερμίδων.

Τρώτε από το σπίτι: Τα fast food και τα εστιατόρια είναι βολικά και πολλά έχουν λογικές επιλογές γεύματος. Ωστόσο, η πολύ συχνή κατανάλωση τέτοιου είδους γευμάτων μπορεί να επιβραδύνει δραματικά την απώλεια βάρους σας. Εάν το φαγητό έξω είναι μέρος της ρουτίνας σας, προσπαθήστε να μειώσετε τον αριθμό των γευμάτων που τρώτε και δεν είναι προετοιμασμένα από εσάς. Το να φτιάχνετε το δικό σας φαγητό σας επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στους τύπους των συστατικών που χρησιμοποιούνται και στις μερίδες που σερβίρονται.

Η μόνη αλλαγή στη διατροφή σας που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρηγορότερα

Αναψυκτικό

Απλά και γρήγορα, κόψτε τα ζαχαρούχα ποτά. Η αποκοπή αυτής της μοναδικής πηγής θερμίδων από τη διατροφή σας θα μπορούσε να έχει συγκλονιστικό αντίκτυπο στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Αρχικά, μπορεί να σκέφτεστε ότι μόνο τα αναψυκτικά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά υπάρχουν πολλά ποτά που έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Εκτός από τα αναψυκτικά και τη σόδα, ζαχαρούχα ποτά θεωρούνται τα ενεργειακά ποτά, το γλυκό τσάι, οι χυμοί, τα smoothies, τα ροφήματα καφέ, το αρωματισμένο γάλα, τα ενισχυτικά γεύσης σε σκόνη, τα αναμεμειγμένα αλκοολούχα ποτά, ακόμη και τα ποτά που διατίθενται στο εμπόριο με οφέλη για την υγεία, όπως το kombucha και τα αθλητικά ποτά.

Ακριβώς όπως τα περισσότερα τρόφιμα στη διατροφή σας, το μέτρο αποτελεί το Α και το Ω. Η περιστασιακή κατανάλωση ενός ποτού που περιέχει πρόσθετη ζάχαρη πιθανότατα δεν θα σας εμποδίσει να χάσετε βάρος, αλλά η καθημερινή κατανάλωση θα μπορούσε όχι μόνο να σας εμποδίσει να χάσετε βάρος, αλλά και να προκαλέσει αύξηση βάρους.

Η προστιθέμενη ζάχαρη είναι πηγή κενών θερμίδων, που σημαίνει ότι υπάρχει μικρή διατροφική αξία στις θερμίδες που παρέχει. Χωρίς φυτικές ίνες ή σχετικές βιταμίνες και μέταλλα, λαμβάνετε μια δόση ζάχαρης που μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα σας και να σας κάνει να επιθυμείτε περισσότερες γλυκές λιχουδιές και ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.