Το 2023 ήταν η χρονιά των ακραίων μικρο-τάσεων στο μακιγιάζ των διασημοτήτων. Από τη μία είδαμε μινιμαλιστικά και διαχρονικά μακιγιάζ μέσα από τα winged eyes και τα nude χείλη, ενώ από την άλλη υπήρξε μια έξαρση του χρώματος και της λάμψης.

Ομοίως, τα χτενίσματα ήταν είτε απλά, κομψά και ίσια, είτε ο ορισμός του «go big or go home». Η Gigi Hadid, η Zendaya, η Margot Robbie και πληθώρα άλλων celebrities μας πρόσφεραν πολλαπλές εμφανίσεις ομορφιάς που άξιζαν την προσοχή μας.

Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, η Vogue India συγκέντρωσε κάποια από τα καλύτερα μακιγιάζ αγαπημένων celebrities που ξεχώρισαν το 2023.

Gigi Hadid

Το supermodel στα εγκαίνια της έκθεσης «India in Fashion: The Impact of Indian Dress and Textiles on the Fashionable Imagination» διατήρησε το μακιγιάζ της διακριτικό και φρέσκο με ήπιους τόνους του nude και του καφέ, οι οποίοι συνδυάστηκαν υπέροχα με το εμβληματικό saree που επέλεξε να φορέσει.

Margot Robbie

Φέτος ήταν η χρονιά του Barbiecore και ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει ζωή σε αυτό καλύτερα από την Margot Robbie; Εμπνευσμένη από την Barbie της δεκαετίας του 1960, η Robbie εντοπίστηκε με καθαρά μάτια και ανεπαίσθητη απόχρωση χειλιών, τα οποία έτειναν προς τις διακριτικές αποχρώσεις του ροζ. Ενώ η ηθοποιός υπηρέτησε πολλαπλές εικονικές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας της Barbie, η πρεμιέρα στο Λονδίνο είναι μία από τις καλύτερές της εμφανίσεις.

Zendaya

Με μια πρώτη ματιά, η εμφάνιση της Zendaya για τα βραβεία SAG 2023 θα σας θυμίσει μια νεαρή Monroe που χορεύει υπό τους ήχους του Diamonds Are A Girl’s Best Friend. Οι σφιχτές χολιγουντιανές μπούκλες, οι έντονες βλεφαρίδες, το ματ δέρμα και τα γυαλιστερά nude χείλη σε συνδυασμό με το ροζ off-shoulder φόρεμα φέρνουν αυτή την αίσθηση νοσταλγίας. Είναι σαφές ότι κάποιες εμφανίσεις όπως αυτή είναι διαχρονικές και δεν μπορούν ποτέ να βγουν από τη μόδα.

Hailey Bieber

Μια φρέσκια και φυσική εκδοχή του ροζ μακιγιάζ, η Hailey Bieber εθεάθη να φοράει ροζ αποχρώσεις στα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη της, τα οποία συνδυάστηκαν με μια δροσερή και φυσική επιδερμίδα. Η ιδέα πίσω από το strawberry girl makeup look είναι να προσθέσετε μια έκλαμψη χρώματος χωρίς να φαίνεται πολύ δραματικό -η ευελιξία του look είναι και ο λόγος που η τάση έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Anne Hathaway

Η χλιδή σε όλο της το μεγαλείο. Η εμφάνιση της Anne Hathaway στο κόκκινο χαλί του MET Gala 2023 είναι ο επαναπροσδιορισμός του δράματος. Με τα μισά μαλλιά της πιασμένα ψηλά, ολόκληρη η εμφάνισή της ήταν εμπνευσμένη από τη λάμψη των supermodel των 90s. Μια απαλή smokey σκιά ματιών σε συνδυασμό με ένα ροζ ρουζ και ένα γυαλιστερό gloss στα χείλη που ταίριαζε με το φόρεμά του οίκου Versace, συμπλήρωναν υπέροχα το look της.

Priyanka Chopra Jonas

Ένα όραμα στα λευκά, το soft glam μακιγιάζ της Priyanka Chopra Jonas στο Jio MAMI Film Festival 2023 ήταν απλοϊκό αλλά μαγευτικό. Τα έντονα, σχηματισμένα φρύδια και τα καφέ smokey μάτια σε συνδυασμό με ένα απλό updo σε κότσο, δίνουν σε αυτό το μίνιμαλ look μια ανάσα φρέσκου αέρα.