Τα στεγνά κουρέματα δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος τύπος κουρέματος είναι η μέθοδος που επιλέγουν οι hair stylists εδώ και χρόνια, ειδικά για πελάτισσες που δεν έχουν ίδια μαλλιά.

Σύμφωνα με την κομμώτρια Yetty Bames, και όσα δήλωσε στο InStyle, ο συγκεκριμένος τρόπος χρησιμοποιείται κυρίως για να δώσει στους επαγγελματίες την καλύτερη ορατότητα και να αποφύγει να δώσει στο κούρεμά σας «σκληρές γραμμές». Η Roz Murray, επίσης κομμώτρια, συμφωνεί και λέει ότι το ξηρό κούρεμα τους επιτρέπει να προσαρμόσουν το κούρεμα ειδικά στην υφή και τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Από την πλευρά του, ο διάσημος κομμωτής Andrew Fitzsimons λέει ότι το ξηρό κούρεμα μπορεί να βοηθήσει τους στυλίστες να βλέπουν πιο καθαρά όταν προσπαθούν να διαμορφώσουν και να στυλιζάρουν τα μαλλιά. «Όταν τα μαλλιά είναι στεγνά, μπορείτε να δείτε το μήκος και να αισθανθείτε το βάρος πολύ πιο καθαρά από ό,τι αν τα μαλλιά είναι λουσμένα», εξηγεί ο Fitzsimons.

«Το στεγνό κούρεμα επιτρέπει στον στυλίστα να δει τα μαλλιά όπως πραγματικά είναι, με αποτέλεσμα να τελειοποιεί το μήκος, το κούρεμα και το στυλ που επιθυμεί η πελάτισσα», προσθέτει η Bames.

Γιατί τα ξηρά κοψίματα είναι δημοφιλή

Το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά είναι τόσο δημοφιλής επειδή ωφελεί τόσο τον στυλίστα όσο και τον πελάτη. Η Murray τονίζει ότι το στεγνό κούρεμα επιτρέπει στον στυλίστα να προσαρμόσει το κούρεμα ειδικά στην υφή και τις ανάγκες του πελάτη και ο πελάτης θα φύγει με το ακριβές κούρεμα και στυλ που έψαχνε. Είναι μια win-win κατάσταση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Για ποιους τύπους μαλλιών το στεγνό κούρεμα λειτουργεί καλύτερα

Ορτέγκα

Τα ξηρά κουρέματα είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών. «Όλοι τελικά κυκλοφορούμε ,ε τα μαλλιά μας στεγνά», λέει η Bames. Ωστόσο, όσες έχουν σγουρά και σπαστά μαλλιά θα επωφεληθούν περισσότερο από ένα ξηρό κούρεμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι τύποι μαλλιών παρουσιάζουν συρρίκνωση όταν είναι βρεγμένα, γεγονός που καθιστά« σχεδόν αδύνατο να δούμε τα μαλλιά όπως πραγματικά είναι», προσθέτει.

Η Fitzsimons συμφωνεί. «Με ένα στεγνό κούρεμα, είναι πιο εύκολο να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικές διαφορές υφής και σπειρών στις μπούκλες», λέει. «Με ορισμένες ξηρές μεθόδους, μπορείτε να δείτε αμέσως τα αποτελέσματα».