Η κρέμα ή ο αφρός ξυρίσματος, όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται δεν είναι μόνο για το ξύρισμα. Αν τα χρησιμοποιείτε μόνο για τον συγκεκριμένο λόγο, αναθεωρήστε γιατί μπορείτε να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι αποτελούν θαυματουργό προϊόν για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας -με αποτελέσματα, μάλιστα, που δεν θα πιστεύετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα ή τον αφρό ξυρίσματος για να αφαιρέσετε λεκέδες από λίπος, να επαναφέρετε στη ζωή σουέντ παπούτσια, ακόμα και να καθαρίσετε το πλυντήριό σας. Για τα πλυντήρια ρούχων, πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το housedigest.com, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξαλείψετε λεκέδες νερού, οσμές και βακτήρια τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της συσκευής.

Σε αντίθεση με πολλά οικιακά καθαριστικά, η κρέμα ξυρίσματος δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες. Κατασκευάζεται με συστατικά όπως το νερό, το στεατικό οξύ (το οποίο βρίσκεται επίσης στις μπάρες σαπουνιού) και γαλακτωματοποιητές, ενώ είναι ιδιαίτερα απαλή με τις επιφάνειες -την χρησιμοποιούμε, άλλωστε, και στο δέρμα. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί κρέμα ή αφρό ξυρίσματος και όχι κάποιο αντίστοιχο τζελ.

Η κρέμα ξυρίσματος γυαλίζει το πλυντήριο και σκοτώνει τα μικρόβια

Για αυτό το hack, το μόνο που χρειάζεστε είναι μία συσκευασία κρέμα ξυρίσματος και ένα πανί μικροϊνών. Για να καθαρίσετε το εξωτερικό του πλυντηρίου ρούχων σας, απλώς ψεκάστε την κρέμα ξυρίσματος (ή τον αφρό) στην επιφάνεια και σκουπίστε την με το πανί σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε τον αφρό ή την κρέμα ξυρίσματος σε ένα πανί και στη συνέχεια να σκουπίσετε τη συσκευή με αυτό.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε, η φόρμουλα της κρέμας ξυρίσματος θα αφαιρέσει χνούδια και βρωμιές από το πλυντήριό σας, ενώ θα του προσφέρει και μια λάμψη -σαν κι αυτή που είχε όταν το πρωτοαγοράσατε. Επιπλέον, δεδομένου ότι το οινόπνευμα είναι ενεργό συστατικό της κρέμας ξυρίσματος, αυτή η θα βοηθήσει και στην εξόντωση των βακτηρίων στη συσκευή.

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας, επικαλύψτε τον κάδο με την κρέμα (ή τον αφρό) ξυρίσματος και, στη συνέχεια, αφήστε το προϊόν να δράσει για περίπου μία ώρα πριν εκτελέσετε έναν κανονικό κύκλο με ζεστό νερό. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει το εσωτερικό στον αέρα. Η κρέμα ξυρίσματος θα αφήσει πίσω της ένα φρέσκο άρωμα και μια πεντακάθαρη συσκευή.